Cum va fi vremea pe 18 ianuarie în țară

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 18 ianuarie 2019, 12:11
Vremea se menține frumoasă astăzi, cu temperaturi maxime pozitive în majoritatea regiunilor. Local și temporar vor apărea și fenomene de ceață densă, viscol, lapoviță și ploi.

Vremea 18 ianuarie aduce vreme variată și maxime de până la 11 grade Celsius. Minimele vor coborî până la valori de -6/0 grade. De mâine, temperaturile vor fi din nou în scădere treptată la nivelul întregii țări, conform ANM.

Cum va fi vremea 18 ianuarie în țară

În Maramureș, maximele vor atinge 2 – 5 grade Celsius și sunt semnalate condiții de ninsoare slabă. Minimele vor scădea până la valori de -5/-2 grade. De sâmbătă, valorile termice diurne vor scădea până la o medie de 2 grade, iar cele nocturne până la -6/-2 grade.

În Crișana, regimul termic diurn va avea în medie 3 – 6 grade, iar cel nocturn -4/-1 grad. Meteorologii anunță condiții de ploaie în această zonă. Din 19 ianuarie, media maximelor va scădea până la 4 grade, iar cea a minimelor se va situa sub 0 grade. Și aici sunt șanse de precipitații slabe cantitativ, cu caracter temporar.

În Banat sunt șanse de precipitații slabe pe parcurul întregii zile. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 5 – 9 grade, iar minimele vor coborî până spre -4/0 grade. Temperaturile vor scădea din nou din 19 ianuarie, când ziua se vor înregistra în jur de 6 grade, iar noaptea valorile termice se vor situa în medie sub 0 grade. Sunt șanse de precipitații slabe cantitativ.

În Transilvania se mențin condițiile de lapoviță iar temperatura maxime se va situa în jurul valorilor de 2 – 7 grade. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -6/0 grade. Vremea se va răci în această zonă de sâmbătă, când maximele vor scădea până la o medie de 2 grade, iar minimele se vor încadra în jurul valorilor de -8/-2 grade.

În Oltenia, cerul va fi noros și se vor înregistra maxime de 4 – 10 grade, mai ridicate decât media acestei perioade. Minimele vor varia între valori de -5/1 grad Celsius. Temperaturile vor avea și aici evoluții oscilante, astfel că, din 19 ianuarie, maximele vor avea în medie 1 – 2 grade, iar minimele nu vor trece pragul de 0 grade.

În Muntenia cerul va fi mai mult noros și se menține ceața densă. Maximele sunt pozitive și aici, cu valori ce pot ajunge chiar la 11 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la -6/-1 grad. De sâmbătă, valorile termice diurne vor scădea până la o medie de 1 grad, iar cele nocturne vor fi sub o grade.

În Dobrogea, cerul va fi variabil și maximele vor ajunge până la 6 – 9 grade, dar vor scădea până spre 3 grade în zilele următoare. Minimele vor avea valori de -2/2 grade și ulterior vor coborî treptat până la sub 2 grade. Meteorologii estimează precipitații slabe cantitativ, cu caracter temporar, în această zonă.

În Moldova sunt în continuare condiții de ceață densă ce reduce considerabil vizibilitatea și se anunță maxime de până la 8 grade Celsius. Minimele se vor încadra între -5 și 0 grade. Din 19 ianuarie, maximele vor scădea treptat până la o medie de -2 grade, iar minimele vor avea în medie sub o grade.

Cum va fi vremea 18 ianuarie în București

În București, vremea se va menține frumoasă și mâine. Va ieși din nou soarele și maxima va avea o medie de 1 grad Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până spre -5/-2 grade.

Cum va fi vremea 18 ianuarie la munte

Și la munte sunt șanse mari să iasă soarele astăzi. Media maximelor va fi de 0 grade, dar se poate ajunge chiar și la 2 grade. De sâmbătă vremea se va răci din nou și valorile termice diurne nu vor mai depăși -5 grade. Minimele se vor situa în medie între -5/-2 grade.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter