Vremea 17 ianuarie 2019. Se vor înregistra temperaturi de 12 grade Celsius

De Oana Dinu, pe
Vremea 17 ianuarie 2019 va fi mai puțin încărcată de fenomene extreme. Dacă în anumite zone se vor semnala condiții de ceață și lapoviță, în altele se vor înregistra temperaturi deosebit de mari pentru această perioadă. 

Vremea se încălzește considerabil în această perioadă și ajunge la temperaturi maxime de 12 grade Celsius în anumite zone ale țării. Nopțile vor fi în continuare reci, dar valorile termice nu vor scădea sub pragul de îngheț, conform ANM.

Vremea 17 ianuarie în țară

În Banat, cerul va fi variabil, iar maximele se vor încadra între 8 și 10 grade Celsius. Minimele vor coborî până spre -6/2 grade. Temperaturile vor scădea din nou din 19 ianuarie, când ziua se vor înregistra în jur de 6 grade, iar noaptea valorile termice se vor situa în medie sub 0 grade. Sunt șanse de precipitații slabe cantitativ.

În Crișana, vremea va fi variabilă, cu nori și soare. Maximele vor atinge valori de 7 – 8 grade, iar minimele de -6/3 grade. Din 19 ianuarie, media maximelor va scădea până la 4 grade, iar cea a minimelor se va situa sub 0 grade. Și aici sunt șanse de precipitații slabe cantitativ, cu caracter temporar.

În Transilvania se semnalează cer mai mult noros și condiții de lapoviță. Valorile termice diurne vor avea în medie 2 – 7 grade, iar cele nocturne -7/2 grade Celsius. Vremea se va răci în această zonă de sâmbătă, când maximele vor scădea până la o medie de 2 grade, iar minimele se vor încadra în jurul valorilor de -8/-2 grade.

În Maramureș, media maximelor va ajunge până spre 3 – 5 grade și sunt șanse de precipitații sub formă de lapoviță. Minimele se vor situa în jurul a -2/2 grade. De sâmbătă, valorile termice diurne vor scădea până la o medie de 2 grade, iar cele nocturne până la -6/-2 grade.

În Moldova sunt semnalate condiții de ceață densă și maxime ce se vor încadra între 0 și 7 grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până spre -5/2 grade. Din 19 ianuarie, maximele vor scădea treptat până la o medie de -2 grade, iar minimele vor avea în medie sub o grade.

Și în Dobrogea, regimul temperaturii aerului va avea fluctuații. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 5 – 8 grade, dar vor scădea ulterior până spre 3 grade. Minimele vor ajunge de la -3/2 grade la sub 2 grade în jurul datei de 19 ianuarie. Meteorologii estimează precipitații slabe cantitativ, cu caracter temporar, în această zonă.

În Muntenia, vremea va fi variabilă, cu condiții de ceață densă, mai ales seara și dimineața. Media maximelor va ajunge până la 3 – 9 grade, iar cea a minimelor până la -8/-2 grade. De sâmbătă, valorile termice diurne vor scădea până la o medie de 1 grad, iar cele nocturne vor fi sub o grade.

În Oltenia vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime de până la 12 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor scădea până la -6/-1 grad. Temperaturile vor avea și aici evoluții oscilante, astfel că, din 19 ianuarie, maximele vor avea în medie 1 – 2 grade, iar minimele nu vor trece pragul de 0 grade.

Vremea 17 ianuarie în București

Vremea va fi senină în București spre sfârșit de săptămână. Se va înregistra o medie a valorilor termice diurne de 2 grade, iar pe timp de noapte, temperatura va scădea până spre -4/-2 grade Celsius. Nu vor fi mai variații de temperatură în următoarea perioadă.

Vremea 17 ianuarie la munte

Și la munte sunt șanse mari să iasă soarele în următoarele zile. Media maximelor va crește până la -1/0 grade astăzi, dar de sâmbătă vremea se va răci din nou și valorile termice diurne nu vor mai depăși -5 grade. Minimele se vor situa în medie între -5/-2 grade.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter