Vremea 16 noiembrie 2018. Vreme deosebit de rece și ninsori în toată țara

De Oana Dinu, pe
Vremea 16 noiembrie 2018 aduce temperaturi scăzute, vânt puternic și ninsori în toată țară. Avertizarea ANM este valabilă până duminică, la ora 12.00.

Vremea 16 noiembrie 2018 se anunță a fi una deosebit de rece, cu ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief și valori termice negative în cursul nopților și al dimineților. Conform informării ANM, în estul și sud-estul teritoriului se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, iar vântul va avea unele intensificări. 

În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie)” mai arată ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 4 grade, iar valorile termice pe timp de noapte vor scădea până la -5 grade.

Vremea 16 noiembrie 2018 în țară

În zona de vest și nord vest, mai exact în Banat, Crișana și Maramureș, cerul va fi variabil, cu soare și nori. Media temperaturii maxime în Maramureș va fi de 6 – 9 grade, iar minima între -7/-3 grade. În Crișana se vor înregistra 5 – 11 grade pe timp de zi, iar noaptea -3/0 grade Celsius. În Banat, maximele vor varia între 8 și 11 grade și minimele între -2/2 grade.

În Oltenia și zona Transilvaniei, vremea va fi închisă și sunt șanse de ploi slabe. În sudul țării, maximele se vor încadra între 4 și 9 grade, iar minimele între -2 și 3 grade. În centrul României, temperaturile maxime vor varia între 0 și 10 grade, iar noaptea vor scădea până la -7/-2 grade.

În est și sud-est vremea va fi deosebit de rece, iar precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În Muntenia se vor înregistra 2 – 6 grade ziua, iar noaptea valorile termice coboară până la -4/0 grade. În Dobrogea, maximele se vor situa între 0 și 3 grade, iar minimele vor scădea până la -3 grade Celsius. Și în Moldova starea vremii va fi una rea, cu temperaturi maxime de 0 – 4 grade și minime de până la -5 grade.

Vremea 16 noiembrie 2018 în București

Pentru Municipiul București, meteorologii au emis o prognoză meteo specială. Aceștia spun că vremea rea va pune stăpânire pe Capitală, unde maximele vor scădea până la 4 – 5 grade, iar minimele până la -2 grade. Se vor semnala precipitații slabe care se vor transforma trecător în lapoviță și fulguială. Avertizarea este valabilă până duminică dimineața.

Vremea 16 noiembrie 2018 la munte

„În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada” spun specialiștii ANM. 

Media temperaturii maxime se va încadra între -3 și 0 grade Celsius, dar la Păltiniș și Azuga, valorile termice scad până la -3/-2 grade. Minimele pot ajunge și până la -7 grade, conform A1.

Citește și: 

Și-a sunat soțul din mașina cuprinsă de flăcări. Cuvintele lui i-au salvat viața 

O femeie a vrut să facă o operație de rinoplastie, dar a ajuns în moarte cerebrală 

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter