Vremea 16 ianuarie 2019. Ninsori și viscol în mai multe regiuni ale României

De Oana Dinu, pe
Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe zone ale țării, valabil până la ora 20. 

Specialiștii ANM avertizează asupra fenomenelor de viscol, ninsori și depuneri de polei. Mai multe regiuni sunt afectate de vremea rea, iar codul galben este valabil până seara, la ora 20. Maximele vor fi deosebit de ridicate pentru această perioadă, între -1 și 7 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -7 și 1 grad.

Vremea 16 ianuarie în țară

În majoritatea regiunilor se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de 45…55 km/h, accentuând senzația de rece. În regiunile sudice și centrale, rafalele ar putea atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În Transilvania și Moldova, izolat și trecător, zăpada va fi spulberată. În vestul, nordul și centrul țării temporar vor cădea precipitații sub formă de ninsoare.

În Maramureș, vremea va fi închisă și se vor semnala ninsori abundente. Maxima se va încadra în jurul valorilor de 1 – 3 grade, iar minimele vor coborî până la -3/0 grade.

În Crișana, Moldova și Transilvania se anunță, de asemenea, ninsori abundente. Maximele în aceste zone se vor încadra între -1 și 5 grade Celsius, iar minimele între -5 și 0 grade.

În Banat sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și o medie a maximei de 2 – 5 grade. Noaptea, valorile termice vor coborî până spre -5/1 grade.

În Oltenia și Dobrogea, cerul va fi variabil și se vor înregistra valori termice diurne de 2 – 7 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor scădea până la -4/0 grade.

În Muntenia vremea va fi închisă și maximele ar putea atinge valori de 2 – 6 grade. Pe timp de noapte, mercurul din termometre va coborî până la -7/-1 grad.

Vremea 16 ianuarie în București

Vremea în București va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor avea în medie 1 grad Celsius. Noaptea și dimineața, temperatura va varia între -2 și 0 grade.

Vremea 16 ianuarie la munte

În zona montană, vremea va fi închisă, vântul va sufla în rafale de 65 – 80 km/h și temporar va ninge. Pe creste, vântul va sufla cu putere, în rafale de peste 100 – 120 km/h, viscolind și troienind zăpada, motiv pentru care vizibilitatea va fi redusă. Media maximelor se va înregistra în jurul valorii de -11 grade, iar cea a minimelor va coborî până la -13/-12 grade Celsius.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter