Vremea 15 noiembrie 2018. Scad din nou temperaturile și iarna este tot mai aproape

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 15 noiembrie 2018, 11:12
Vremea 15 noiembrie 2018 devine tot mai friguroasă. Temperaturile sunt în scădere și fenomenele de lapoviță și ninsoare tot mai dese. Care este prognoza meteo emisă de ANM.

Ne apropiem tot mai mult de temperaturile de iarnă și de fenomenele specifice sezonului rece. Dacă până acum am avut valori termice peste media acestei perioade, în unele zone există probabilitatea ca acestea să scadă sub medie. Vremea 15 noiembrie 2018 va fi una destul de închisă, cu posibile ploi, care la munte se vor transforma în lapoviță și ninsori. Maximele se vor încadra între 3 și 7 grade, iar minimele între -2 și 2 grade Celsius.

Avertizări de tip nowcasting emise de ANM

ANM a emis o avertizare ce va dura până la ora 16, de intensificări ale vântului cu rafale de peste 50…70 km/h, spulberând ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700…1800 m.

Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

O altă avertizare de vremea rea, valabilă până la ora 15, este și în nordul țării. Aici vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge 80…90 km/h. Zăpadă spulberată, care determină scăderea vizibilității.

Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;

Vremea 15 noiembrie 2018 în țară

În Maramureș temperatura maximă scade considerabil față de ziua precedentă și se încadrează între 8 și 11 grade. Minimele vor varia între -3 și 2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și probabilitate de ploi slabe, pe arii restrânse.

În Crișana atmosfera va fi una predominant închisă, chiar dacă temporar se va ivi și soarele. Și aici sunt șanse ridicate de ploaie, cu maxime de 8 – 13 grade și minime ce vor varia între 0 și 2 grade.

În Transilvania, starea vremii va fi una închisă, cu șanse de ploaie. Totuși, cerul va fi variabil, cu soare și nori. Media temperaturii diurne se va încadra între 5 și 12 grade, iar pe timp de noapte se vor înregistra valori termice între -2 și 2 grade.

Banatul este punctul însorit de pe harta României joi, 15 noiembrie. Aici va fi soare, chiar dacă maximele vor scădea față de ziua de marți, înregistrându-se 11 – 14 grade. Minimele se vor încadra între 2 și 4 grade.

Oltenia și Muntenia cerul va fi înnorat pe perioada întregii zile și șansele de ploaie sunt ridicate. Media temperaturilor pe timp de ziuă se încadrează în jurul valorilor de 6 – 12 grade, iar valorile termice minime scad până la 0 – 4 grade.

Nici în Dobrogea și Moldova prognoza meteo nu este mai prietenoasă. Specialiștii ANM anunță șanse mari de precipitații în aceste zone. Maximele vor varia între 3 și 7 grade, iar noaptea se vor înregistra valori termice negative de până -2 sau -3 grade.

Vremea 15 noiembrie 2018 în București

Vremea în București va fi în general închisă, cu temperaturi maxime ce nu vor depăși 11 grade. Meteorologii anunță ploi slabe în această zonă și probabilitatea de burniță. Și noaptea există șanse de averse, iar minimele se vor încadra în jurul valorii de 2 grade Celsius.

Vremea 15 noiembrie 2018 la munte

La munte vremea se răcește și mai mult. Temperaturile maxime ajung în jurul valorilor de 3 – 6 grade Celsius, iar minimele scad până la -2 grade. Sunt anunțate ploi slabe care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar pe crestele montane există probabilitatea de viscol, conform știrileprotv.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter