Vremea 15 ianuarie 2019. Cod galben de viscol

De Oana Dinu, pe
Vremea 15 ianuarie 2019 aduce cod galben de viscol în mai multe zone ale țării, ninsori și temperaturi scăzute. 

A doua zi a săptămânii debutează cu intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Maximele se vor încadra între valori de -7/4 grade și minimele vor coborî până la -12/o grade Celsius, conform ANM.

Vremea 15 ianuarie 2019 în țară

În majoritatea regiunilor se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce vor atinge 45…55 km/h, accentuând senzația de rece. În Transilvania și Moldova, izolat și trecător, zăpada va fi spulberată. În vestul, nordul și centrul țării temporar vor cădea precipitații sub formă de ninsoare.

În Maramureș se vor înregistra temperaturi diurne de -5/-2 grade, iar minimele vor scădea până spre -6/-3 grade Celsius. Cerul va fi înnorat și se semnalează condiții de ninsoare slabă.

În Banat și Crișana, maximele se vor situa în jurul valorilor de -3/3 grade Celsius, iar minimele între -4/0 grade. Și aici sunt șanse ridicate de ninsori slabe.

Ninsori se anunță și în Transilvania, acolo unde valorile termice diurne se vor încadra între -7/-1 grad, iar minimele între -10/-2 grade.

Condiții de precipitații sub formă de ninsoare se semnalează și în zona Moldovei. Pe parcursul zilei de vor înregistra temperaturi de -2/2 grade, iar noaptea, acestea vor scădea până spre -12/-5 grade Celsius.

În Muntenia și Dobrogea, cerul va fi parțial norosc și sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță. Maximele se vor încadra între -1/4 grade, iar minimele vor atinge valori cuprinse între -12/-4 grade, respectiv -9/-5 grade.

Vremea 15 ianuarie 2019 în București

Vremea în București va fi rece, iar șansele de ninsoare vor fi ridicate dimineața. Maximele nu vor depăși -2 grade Celsius, iar minimele vor coborî până spre -6/-3 grade.

Vremea 15 ianuarie 2019 la munte

În zona montană, vremea va fi închisă, vântul va sufla în rafale de 65 – 80 km/h și temporar va ninge, mai ales noaptea de marți spre miercuri, în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali. Pe creste, vântul va sufla cu putere, în rafalede peste 100 – 120 km/h, viscolind și troienind zăpada, motiv pentru care vizibilitatea va fi redusă.

Media maximelor se va înregistra în jurul valorii de -11 grade, iar cea a minimelor va coborî până la -13/-12 grade Celsius.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter