Vremea 14 decembrie 2018. Încep din nou ninsorile

De Oana Dinu, pe
Vremea 14 decembrie 2018 aduce vești mai puțin bune. Chiar dacă temperaturile sunt mai ridicate decât ieri, în aproape toate regiunile vin din nou ninsorile.

Vremea 14 decembrie se anunță una nu foarte friguroasă, dar cu ninsorile în toată țara, cu excepția Dobrogei, unde se vor înregistra temperaturi pozitive chiar și pe timp de noapte. Maximele vor avea în medie -4/10 grade, iar minimele -6/8 grade, conform ANM.

Vremea în țară

Vremea în Maramureș va fi marcată de ninsori slabe pe tot parcursul zilei de joi. Media maximelor va varia între 0 și 2 grade, iar cea a minimelor între -3/-1 grad. De săptămâna viitoare, vremea se va mai încălzi.

Vremea în Crișana arată mai bine decât cea de ieri. Cerul va fi variabil și maximele se vor încadra între 1 și 3 grade. Pe parcursul nopții temperaturile vor coborî până în jurul valorilor de -3/-2 grade.

Vremea în Banat aduce maxime ce se vor încadra între 0 și 3 grade. Regimul termic nocturn se va situa între valorile de -3/1 grad Celsius. Meteorologii au semnalat ninsori și în această zonă. De săptămâna viitoare, este posibili ca temperaturile să fie mult peste normalul perioadei.

Vremea în Transilvania se anunță una cu precipitații sub formă de ninsoare și maxime de -4/2 grade. Noaptea, temperatura va scădea la -6/-1 grad Celsius.

Vremea în Muntenia va aduce precipitații sub formă de lapoviță și maxime ce vor avea în medie -1/3 grade, aceeași temperatură menținându-se și pe parcursul nopții.

Vremea în Oltenia se anunță una cu lapoviță și un regim termic diurn ce va varia între -2 și 2 grade. Valorile termice nocturne vor coborî până la -2/1 grad.

Vremea în Dobrogea este total atipică pentru această perioadă. Valorile termice vor fi pozitive nu doar pe timp de zi, ci și noaptea. Sunt șanse mari de precipitații, dar maximele vor urca până spre 10 grade Celsius. Minimele se vor încadra între 3 și 8 grade.

Vremea în Moldova este marcată de un cer variabil și probabilitatea de precipitații sub formă de ninsoare. Se vor înregistra -3/0 grade pe parcursul zilei, iar noaptea valorile termice vor coborî cel mult până la -6 grade.

Vremea în București

Vremea în București va fi în general mohorâtă și cu temperaturi de până la 4 grade Celsius pe întreg parcursul zilei. Noaptea, regimul termic va scădea până în jurul valorii de -1 grad. De sâmbătă este posibil să vină din nou ninsorile în Capitală, iar temperatura să scadă câteva grade.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi geroasă și va continua să ningă, iar maximele se vor situa în jurul pragului de îngheț, -14/-10 grade. Minimele vor varia între -18 și -14 grade Celsius. În zona montană înaltă stratul de zăpadă măsoară 71 de cm pe Vf. Omu şi 55 cm la Bâlea-Lac. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare. Meteorologii avertizează asupra riscului de avalanşă ce se menţine moderat (risc 2) la altitudini de peste 1800 m.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter