Vremea 12 decembrie 2018. Temperaturi pozitive și ninsori în majoritatea regiunilor

De Oana Dinu, pe
Vremea 12 decembrie vine cu ninsori în majoritatea regiunilor și temperaturi diurne pozitive, peste media normală a acestei perioade.

Vremea 12 decembrie 2018 se anunță una cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Media maximelor se va situa în jurul valorilor de -1/7 grade Celsius, iar cea a minimelor între -6/0 grade, conform prognozei meteo emisă de ANM.

Vremea 12 decembrie în țară

În Maramureș, ziua de miercuri va debuta cu ninsori slabe și temperaturi maxime ce vor ajunge la 2 – 5 grade Celsius. Pe parcursul nopții, valorile termice vor scădea până la -4/0 grade, dar tendința de scădere se va menține și în nopțile următoare. De săptămâna viitoare, vremea se va mai încălzi.

În Crișana se vor înregistra ninsori slabe pe tot parcursul zilei, iar media temperaturii maxime se va situa în jurul valorilor de 0 – 3 grade Celsius. Minimele vor scădea până la -4/-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații (sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) se va menține relativ ridicată, dar nu vor însemnate cantitativ.

În Banat se semnalează șanse ridicate de precipitații sub formă de lapoviță. Regimul termic diurn se va situa între 3 și 5 grade, iar cel nocturn între -4/-2 grade. De săptămâna viitoare, este posibili ca temperaturile să fie mult peste normalul perioadei.

Și Transilvania stă sub semnul fenomenului de lapoviță pe parcursul întregii zile. -1/4 grade se estimează pentru miercuri în această zonă. Noaptea, valorile termice vor coborî până la -5/-1 grade. Valori mai scăzute se vor înregistra în special în depresiuni.

Vremea mohorâtă nu va ocoli nici Oltenia în data de 12 decembrie. Cer acoperit de nori și valori termice diurne de până la 2 – 7 grade se estimează pentru această zonă. Regimul termic diurn în următoarea perioadă ar putea să treacă peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie.

Cer înnorat va fi și Muntenia, acolo unde temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale. Maximele se vor încadra între 2 – 6 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la -6/-2 grade.

În Dobrogea se anunță averse sub formă de lapoviță. Temperaturile maxime vor avea în medie 2 – 5 grade, iar cele minime -4/0 grade. Valorile termice vor urca ușor peste medii în această perioadă.

Cer variabil și șanse ridicate de ninsoare se estimează pentru zona Moldovei. Pe parcursul zilei, temperaturile vor varia între 1 – 5 grade, iar noaptea vor coborî până la -6/-3 grade.

Vremea 12 decembrie la munte

Vremea va fi rece la munte, până săptămâna viitoare, când valorile termice vor sări peste media normală a perioadei. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană și vor rămâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1600 m. Minimele vor coborî spre o medie de -14/-12 grade. Local va ninge slab, pe arii restrânse.

Vremea 12 decembrie în București

Ninsoare slabă se anunță și la București pentru ziua de miercuri. Cerul va fi parțial și pe parcursul zilei temperatura nu va depăși 3 grade Celsius. Pe parcursul nopții valorile termice vor scădea până la -4 grade.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter