Vremea 12 aprilie 2019. Prognoza meteo ANM

De Oana Dinu, pe
Vremea se va menține închisă și vineri, 12 aprilie, iar în majoritatea teritoriului se vor semnala ploi și temporar averse. Maximele vor fi scădea și mai mult față de ziua precedentă. 

În unele regiuni, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și se vor putea acumula 15 – 20L/mp2. În zona de munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va avea intesificări, la fel ca în regiunile sudice. Maximele vor fi mai scăzute față de zilele precedente, cu valori cuprinse între 8 și 19 grade Celsius, potrivit buletinului meteo emis de ANM.

Vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil, cu ploi, temporar sub formă de aversă însoțită de descărcări electrice. Se va înregistra o maximă de 12 – 15 grade Celsius și o minimă de 3 – 6 grade.

În Banat și Crișana, cerul va fi înnorat și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. Maxima se va situa între 12 și 16 grade, iar minima între 5 și 8 grade.

În Transilvania, vremea va fi instabilă și va ploua trecător. Precipitațiile se pot transforma în averse însoțite de descărcări electrice. Se va înregistra o maximă de 11 – 17 grade, iar valorile termice nocturne vor coborî până la 1 – 7 grade.

În Oltenia și Muntenia se vor semnala ploi și trecător averse însoțite de descărcări electrice. Maximele se vor încadra între 13 și 19 de grade, iar minimele între 4 și 9 grade Celsius.

În Moldova, vremea va fi în general închisă, cu ploi slabe. Se va înregistra o maximă de 8 – 15 grade. Pe timp de noapte, valorile termice vor scădea până la 2 – 6 grade.

Și în Dobrogea cerul va fi variabil, mai mult noros, și se vor semnala condiții de ploi slabe. Maxima va ajunge până în jurul valorilor de 8 – 15 grade. Minima va scădea până la 2 – 6 grade.

Vremea în București

Vremea în București va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. Vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă va ajunge în jurul valorilor de 16 – 17 grade. Minimele vor scădea până la 10 grade Celsius.

Vremea la munte

Răcirea vremii la munte a determinat scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade Celsius. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade. Se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ploaie. Între 12 și 14 aprilie există probabilitate de apariție temporară a unor cantități mai însemnate de apă, la nivel local.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter