Vremea 10 ianuarie 2019. Ninsori și viscol în toată țara

De Oana Dinu, pe
Vremea 10 ianuarie va aduce lapoviță, ninsori și vânt puternic în toată țara. Local ar putea fi semnalată și apariția poleiului.

Ninsori slabe și fenomene asociate se vor înregistra pe toată suprafața României. Meteorologii ANM au emis și un buletin meteo special pentru zona Capitalei. Maximele zilei vor ajunge la -6/7 grade Celsius, iar minimele vor coborî la -9/2 grade. Iată cum va fi vremea 10 ianuarie pentru toate regiunile țării.

Vremea 10 ianuarie în țară

În Maramureș va ninge slab astăzi, iar maxima se va situa între -1 și 1 grad Celsius. Pe parcursul nopții, valorile termice vor coborî până spre -7/-4 grade.

În Crișana va fi cer noros și sunt semnalate condiții de ninsoare. Valorile termice diurne urcă până spre 0 – 2 grade, iar cele nocturne scad până la -6/-3 grade Celsius.

În Banat va ninge, de asemenea. Regimul termic diurn va avea în medie 1 – 2 grade. Noaptea, temperaturilor vor scădea la -5/-1 grad.

Și în zona Transilvaniei sunt șanse de ninsoare astăzi, iar vremea se va menține închisă. Se vor înregistra -2/1 grad pe timp de zi, iar noaptea valorile termice vor coborî până la -8/-2 grade Celsius.

În Muntenia sunt condiții de lapoviță, iar termometrele vor arăta valori de -1/3 grade. Noaptea temperatura va scădea până la -4/1 grad.

În Oltenia, prognoza meteo arată condiții de ninsoare și o maximă de -1/3 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va încadra între valori de -4/0 grade.

În Dobrogea va fi deosebit de cald pentru această perioadă. Mercurul din termometre va ajunge la valori de 3 – 7 grade astăzi, dar vor fi semnalate condiții de lapoviță. Noaptea, valorile termice vor scădea până spre -2/2 grade.

În Moldova va fi cel mai frig astăzi, înregistrându-se valori chiar și de -6 grade. Noaptea va fi și mai răcoarsă, temperaturile coborând până la -9 grade. Și aici sunt șanse mari de ninsoare slabă.

Vremea 10 ianuarie în București

Vremea va fi în general închisă, au anunțat specialiștii din cadrul Agenției Naționale de Meteorologie. Va ninge, iar stratul de zăpadă va măsura 6 – 10 cm. Vântul va sufla slab până la moderat, cu rafale de 30 km/h. Maxima zilei se va încadra în jurul valorii de 1 grad, iar minima va scădea până la -2/-1 grad.

Vremea 10 ianuarie la munte

La munte, vremea s-a mai încălzit față de perioada precedentă. Temperaturile se vor încadra în normalul termic al acestei perioade și va ninge slab cantitativ, pe arii restrânse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în cursul nopții. Local se vor semnala ceață și depuneri de chiciură. Maximele se vor încadra în jurul valorilor de -6/-3 grade, iar minimele vor coborî până la -10/-7 grade Celsius. În masivele Făgăraș, Bucegi, Godeanu, Parâng, Munții Vlădeasa, grupele nordică și centrală a Carpaților Orientali, riscul de avalanșe este foarte mare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter