Vremea 10 aprilie 2019. Prognoza meteo ANM

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 10 aprilie 2019, 15:00
Vremea continuă să fie ușor instabilă și miercuri, 10 aprilie 2019. Va ploua pe arii mai extinse față de ziua precendentă, dar temperaturile se mențin ridicate.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și trecător va ploua în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de aversă și izolat vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în nord-est. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 12 și 21 de grade Celsius, iar minimele între 2 și 10 grade, anunță meteorologii ANM.

Vremea în țară

În Maramureș, vremea va fi în general închisă, cu ploi, temporar sub formă de aversă, și descărcări electrice. Se va înregistra o maximă de 18 – 20 de grade Celsius și o minimă de 6 – 9 grade.

În Banat și Crișana, cerul va fi înnorat și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. Temporar, acestea se pot transforma în averse, însoțite de fulgere și tunete. Maxima se va situa între 17 și 22 de grade, iar minima între 6 și 11 grade.

În Transilvania, vremea va fi de asemenea închisă și va ploua trecător. Precipitațiile se pot transforma în averse însoțite de descărcări electrice. Se va înregistra o maximă de 15 – 22 de grade, iar valorile termice nocturne vor coborî până la 4 – 9 grade.

În Oltenia și Moldova se vor semnala ploi și trecător averse, dar temperaturile rămân ridicate. Maximele se vor încadra între 15 și 21 de grade, iar minimele între 5 și 10 grade Celsius.

În Muntenia, starea vremii va fi destul de instabilă, cu ploi slabe, izolat însoțite de descărcări electrice. Se va înregistra o maximă de 14 – 18 grade. Pe timp de noapte, valorile termice vor scădea până la 5 – 9 grade.

Și în Dobrogea cerul va fi variabil și se vor semnala condiții de ploi slabe. Maxima va ajunge până în jurul valorilor de 12 – 16 grade, ceva mai scăzută decât în restul teritoriului. Minima va scădea până la 7 – 9 grade.

Vremea în București

Miercuri, în București se vor înregistra 16 – 17 grade pe timp de zi. Noaptea, valorile termice vor varia între 8 și 9 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros.

Vremea la munte

Răcirea vremii la munte a determinat scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade Celsius. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade. Se vor semnala precipitații, predominant precipitații sub formă de ploaie. Între 10 și 14 aprilie există probabilitate de apariție temporară a unor cantități mai însemnate de apă, la nivel local.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter