Vremea 1 februarie 2019. ANM anunță temperaturi ridicate

De Oana Dinu, pe
În prima zi a lunii februarie vremea se anunță mai frumoasă decât în ziua precedentă. Temperaturile sunt în ușoară urcare.

Cerul va fi parțial însorit în majoritatea regiunilor țării, iar ANM anunță temperaturi ridicate, mai ales între 2 și 5 februarie. În acest interval, media normală a acestei perioade va fi mult depășită și vom avea parte de vreme de primăvară.

Vremea 1 februarie 2019 în țară

În Maramureș, cerul va fi parțial însorit, iar maxima se va situa între 3 și 6 grade. Media temperaturii pe timp de noapte se va înregistra în jurul valorilor de -2 și 2 grade.

În Crișana, cerul va fi mai mult noros și sunt condiții de precipitații slabe. Totuși, valorile termice diurne ar putea să ajungă chiar și la 10 grade Celsius. Noaptea, temperatura va mai scădea câteva grade, până la 2 – 6 grade.

În Banat, vremea va fi în general frumoasă, iar maxima se va situa în jurul valorilor de 5 – 11 grade. Și regimul termic nocturn se menține la valori pozitive ridicate, 2 – 7 grade Celsius.

În Transilvania, condițiile de ploaie se mențin și în prima zi a lunii februarie. Meteorologii anunță temperaturi diurne de 3 – 9 grade în această zonă. Noaptea, valorile termice ar putea să scadă destul de mult, până spre -9 grade.

În Oltenia, ANM semnalează cer preponderent senin. Valorie termice diurne vor atinge 5 – 10 grade, iar cele nocturne se vor situa între -2 și 3 grade.

Cer senin și vreme frumoasă se așteaptă și în Muntenia, acolo unde maxima va avea valori pozitive ce ar putea ajunge până la 12 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va situa în jurul valorilor de -2/2 grade.

În Dobrogea, prognoza meteo anunță ploi slabe, dar temporar va ieși și soarele. Se vor înregistra temperaturi de 7 – 12 grade pe timp de zi și -2/2 grade pe parcursul nopții.

În Moldova, vremea va fi însorită, iar maxima va avea valori de 3 – 9 grade Celsius. Minima se va situa între -4 și 1 grade.

Vremea 1 februarie 2019 în București

Vremea se anunță senină în București la începutul lunii februarie. Maxima va avea o medie de 5 grade pe parcursul zilei, iar noaptea temperatura va scădea până la 0 – 1 grade.

Vremea 1 februarie 2019 la munte

Prima zi a lunii debutează cu vreme frumoasă și la munte, chiar dacă temperaturile nu vor fi foarte ridicate. Maximele încep să crească și în această zonă până în data de 4 februarie. Se va înregistra o medie de -1/2 grade în stațiunile montane, iar nopțile nu vor mai fi atât de friguroase ca în perioada precedentă. Minimele se vor încadra în jurul valorii de -3 grade Celsius.

Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter