Ce cred vedetele despre modificările din legea educaţiei

De Nicoleta Galeteanu, pe

Controversata Lege a educaţiei a fost în final promulgată, după ce a fost trimisă de trei ori şi reanalizată tot de atâtea ori de către comisiile de specialitate.
Marţi, Curtea Constituţională a dat undă verde Legii, aşa că elevii şi profesorii se pot întoarce liniştiţi în banca lor, căci soarta învăţământului românesc a fost stabilită.

Legea nu a fost degeaba tergiversată, pentru că aceasta propune măsuri mai mult sau mai puţin aberante.

Intervenţia elevilor la nivel financiar, aşa încât aceştia vor asiguara toate costurile pentru autorizarea şcolii, sau faptul că profesorii vor fi aleşi în funcţie de valoare şi nu de vechime sunt câteva dintre acestea. În plus, s-a stabilit ca elevii care provin din minorităţi naţionale să studieze în limba lor maternă.

Am invitat vedetele să îşi spună părerea în legătură cu aceste modificări pe care le aduce lege educaţiei. Deşi nu erau în temă cu această chestiune, iată ce ne-au spus acestea.

Cosmina Păsărin:

Cosmina Păsărin este de părere că „experienţa dă tonul în cazul unui profesor, tocmai această calitate constituie valoare unui cadru didactic”.

În ce priveşte predarea în limba maternă în cazul minorităţilor, Cosmina Păsărin spune că „nu putem să le impunem minorităţilor naţionale să înveţe limba română, când originile lor sunt altele”.

În schimb, studierea tuturor materiilor doar în limba maternă de către aceştia, îi va prima pe elevi să înveţe limba română, ne spune vedeta care a absolvit un liceu cu predare în limba italiană.

Mihai Trăsitariu:

Măsura susţinerii financiare a şcolii de către elevi va determina părinţii să se orienteze către şcolile particulare, spune artistul.

„Cred că încet – încet, instituţiile publice de învăţământ vor fi date la o parte, iar părinţii se vor orienta către învăţământul privat. Ideea cotizării obligatorii nu este o măsură binevenită dacă ne gândim că mulţi părinţi nu îşi permit să îşi dea copiii la şcoală. În schimb, dacă tot plăteşti o şcoală privată, cu siguranţă, cotizaţia elevului se reflectă în condiţiile oferite”.

„Predarea în limba maternă a minorităţilor este discutabilă. Este de preferat să cunoscă limba ţării respective, dar nu sunt însă de acord să fie impusă ca o obligaţie. Mă gândesc că le este greu să înveţe într-o limbă străină lor, mai ales că materia nu mai este asimilată la fel de bine”, argumentează cântăreţul care ar putea să predea copiilor matematică.

„În ce priveşte alegerea cadrelor didactice, consider că este important ca un profesor să deţină 50% experienţă pedagogică şi 50% valoare, stabilită prin concurs.”

Află ce cred Oana Zăvoranu şi Gianina Corondan pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter