Evenimente de weekend: vezi unde poţi să te distrezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Gerul se mai domoleşte în weekend, însă şi evenimentele care se anunţă vor contribui din plin la atmosfera călduroasă, prin urmare nu ai nicio scuză dacă stai acasă.
Mergi măcar la unul dintre concertele incendiare din acest weekend, dar nu rata nici noutăţile editoriale de la Gaudeamus sau şi Festivalul de Teatru Absurd.

Concert Pasărea Colibri

Iată un alt eveniment deosebit… care se petrece o dată la 19 ani. Veterana trupă, care va ajunge în curând la aproape două decenii de existenţă, sărbătoreşte astăzi 19 de ani de muzică rock folk şi poezie.

De la ora 19:30, la Sala Palatului vei putea asculta live cele mai cunoscute balade ale îndrăgitei trupe. „Mielul”, „Andrii Popa” sau „Vinovaţii fără vină”, pe care ţi le mai aminteşti?

Rock Star

Astă seară, de la 22,00, Toulouse Lautrec şi Blue Nipple Boy, două trupe româneşti talentate, promit un concert de senzaţie în The Ark, pe care te sfătuim să nu îl pierzi dacă îţi plac acordurile alternative şi muzica indie.

Rock Star, spun ei, este un eveniment ce îşi propune să scoată concertul din tipare. Dacă ţi-am stârnit curiozitatea, nu îţi dorim decât să fii a cea de-a 50-a persoană care intră pe uşa clubului, căci ai intrare gratuită.

Festivalul de Teatru Absurd

Sâmbătă, dacă vei vrea să te delectezi cu ceva artă dramatică, îţi recomandăm şi noi, şi studenţii de la Casa de Cultură, să mergi să vezi „Tabloul”, un spectacol teribil de comic şi actual, scris de Eugene Ionesco şi regizat de Alexandru Nagy, multipremiat cu acest motiv la festivaluri numeroase.

La un om de afaceri se prezintă un pictor care încearcă să îşi vândă opera. Negocierea preţului începe de la 500.000 de franci, ajunge la 14.000, apoi la derizoriul preţ de 400 de franci.

Piesa de teatru se joacă în foyerul Teatrului Excelsior şi începe de la ora 18:00, dar dacă se întâmplă să îl ratezi, acesta este doar unul dintre spectacolele pe care le poţi vedea la Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Absurd „Eugène Ionesco”, ce debutează azi în Bucureşti. (Intrarea este liberă.)

Ovidiu Lipan Ţăndărică „explozia balcanică”

Ovidiu Lipan Ţăndărică, unul dintre numele grele ale rockului românesc, promite în acest weekend, la Sala Palatului o „explozie (muzicală) balcanică” (The Balkanic Explosion), într-un concert impresionant, ce ar putea fi numit dinainte experimentul cultural al anului.
Maestrul va fi acompaniat pe scenă de nume mari ale industriei muzicale, ansambluri şi fanfare, precum şi Delia Matache şi Rona Hartner.

Biletele pentru spectacolul de duminică, ora 19.30, costă între 45 şi 170 de lei.

Gaudeamus

Nu uita de Gaudeamus, târgul de cărţi al toamnei, care abundă şi în acest an de evenimente culturale unul şi unul.

Scriitori de prestigiu români şi din străinătate, cele mai fierbinţi apariţii editoriale, scoase de sub tiparele editurilor, invitaţi de marcă şi numeroase dezbateri captivante.

Iată aici o listă cu 9 cărţi interesante lansate la Gaudeamus 2011, de unde sigur te vei întoarce cu mai multe.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter