Un tânăr s-a trezit din comă, după ce tatăl lui i-a amenințat cu arma pe medicii care voiau să îl deconecteze de la aparate

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 10 noiembrie 2017, 16:36
În ianuarie 2015, George Pickering III, un tânăr în vârstă de 27 de ani din Texas, a suferit un atac cerebral. Medicii spitalului Tomball din Houston l-au declarat în moarte cerebrală și, după câteva luni în care tânărul a fost ținut în viață în mod artificial, au cerut acordul familiei să îl decontecteze de la aparate.

Mama vitregă și fratele mai mic a lui George au semnat acordul de întrerupere a susținerii funcțiilor vitale, pacienul fiind pus deja pe lista de donare a organelor. Însă tatăl lui, George Pickering II, nu era pregătit să renunțe.

„Se mișcau prea repede…spitalul, medicii, asistentele. Dar eram convins că dacă îmi mai acordă câteva ore, în acea noapte, aflam într-adevăr dacă George era mort sau nu”, a explicat George senior.

Când medicii i-au spus să părăsească salonul pentru a începe procedura de eutanasiere, tatăl, într-un gest de disperare, a luat arma în mână și a amenințat personalul medical că o va folosi. În decursul acestei negocieri, care a durat aproximativ trei ore, fiul și-a strâns tatăl de mână.

„În cele trei ore, George mi-a strâns mâna de trei sau patru ori la comandă”, spune tatăl.

Miracolul nu a împiedicat, însă, ancheta judiciară. Seniorul Pickering a fost arestat şi acuzat, capetele de acuzare fiind, ameninţare agravată de faptul că avea o armă mortală. El a admis că a acționat agresiv, dar a pledat că raționamentul său a fost cauzat din disperarea și dorința de a salva viața fiului său.

„În acel moment am fost orbit de durere. Tot ce știam atunci era faptul că aveam nevoie să mai petrec puțin timp ci George”, a explicat bărbatul.

Cu toate acestea, senior Pickering a fost judecat și condamnat la 10 luni de închisoare, o pedeapsă minimă, judecâtprul ținând cont de circumsstanțele atenunate.

În urma acestui incident, George Pickering III a fost supus unui tratament de recuperare și, după câteva luni, a ieșit din comă și și-a revenit complet.

„Tatăl meu a încălcat legea, dar dintr-un motiv întemeiat. De aceea mă aflu astăzi aici. Iar motivul a fost dragostea!”, a declarat fiul supraviețuitor.

Citește și – Povestea băiețelului de 7 ani care i-a rugat pe medici să îl lase să moară

Citește și – Un fost soldat a ajuns în comă la spital. Recuperarea lui în imagini

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter