Un politician din India a cheltuit 600.000 dolari din bugetul de stat pe ceai

De Oana Savin, pe
Guvernatorul unui stat din vestul Indiei a fost acuzat că a mărit în acte cheltuielile declarate deoarece, din documente reieșea că în biroul său s-au consumat 18.000 de cești de ceai pe zi.

Dovezile obținute prin intermediul documentului oficial „Dreptul la Informație”, au arătat că Devendra Fadnavis, guvernatorul regiunii Maharashtra, a cheltuit anul trecut 33,4 milioane de rupii (aproape 600.000 de dolari) pe ceai şi snacksuri. Preţul unei ceşti de ceai la orice stand din apropierea biroului acestuia costă în jur de 8-10 rupii (0,12-0,15 dolari).

După ce a aflat că Fadnavis consumă ceaiuri foarte scumpe, inclusiv cu aur, Sanjay Nirupam, şef al Congresului din Mumbai, a declarat că această risipă este un gest foarte trist, mai ales că unii agricultori mor de foame, din cauza recoltelor mici.

În urma mediatizării acestui caz, biroul guvernatorului a emis o declarație în care motivează că suma indicată ar include diverse alte cheltuieli, cum ar fi gustările şi prânzurile din timpul întâlnirilor şi cheltuieli pe flori sau cadouri pentru diverşi oaspeţi.

De asemenea, în document se precizaa că banii nu au fost cheltuiți doar în biroul respectiv, ci și în celelalte oficii sau reședinte ale guvernatorului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter