Mona Lisa a lui Da Vinci conține și alte simboluri misterioase. Un pictor le-a descoperit

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 15:06
Un pictor amator susţine că a descoperit noi simboluri în tabloul Mona Lisa, pictat de Leonardo Da Vinci. Să fii descifrat Ron Piccirillo misterul din jurul faimoasei picturi? Iată ce a observat.

Ron Piccirillo, un pictor amator și grafician de 37 de ani, afirmă că a descoperit misterul care se află în spatele celebrului tablou pictat de Leonardo da Vinci cu mai mult de 500 de ani în urmă., conform Dailymail.

După ce a întors tabloul, bărbatul afirmă că e este posibil să fi văzut mai multe animale: un cap de leu, o maimuță și un bivol în partea de sus și un crocodil sau un șarpe în partea de jos.

El spune că a ajuns să facă aceste descoperiri după ce a urmat instrucțiunile lui Da Vinci din jurnalele sale, menite să elucideze înțelesul lucrării. Acela că Mona Lisa este de fapt o reprezentare a invidiei.

Aceleași instrucțiuni îndeamnă cititorul să privească tabloul de la același nivel ca orizontul din tablou. De aici, Ron Piccirillo a ajuns la pasajul despre cum să reprezinți invidia: să aibă pielea unui leopard pentru că acesta înghite un leu din invidie.

De asemenea, artistul crede că Da Vinci ar fi ascuns în pictura sa unele coduri religioase întruchipate de alte animale. Și că nu ar fi singurul care a incifrat semne în lucrările sale, ci majoritatea pictorilor din perioada renascentistă, cum ar fi Titian și Rafael. Și Capela Sixtină ar fi plină de astfel de semnificații.

De-a lungul timpului, au fost făcute multe descoperiri legate de mesajele pictate de Leonardo Da Vinci în lucra sa. Specialiștii au văzut că în ochiul stâng al picturii se regăsesc literele LV, iar în cel drept literele CE. De asemenea, pe fruntea Mona Lisei au descoperit numeroase alte litere însoțite de cifre.

Gioconda sau Mona Lisa este o pictură realizată de Leonardo da Vinci între ani 1503 – 150 și reprezintă o femeie cu un surâs misterios. Este considerată cea mai renumită operă din istoria picturii, cu o valoare inestimabilă.

Citește și:

Adam Sandler a fost atacat de un ghepard: „Se pare că nu i-a plăcut de mine! VIDEO

A evadat de la Alcatraz și le-a trimis polițiștilor o scrisoare, după mai bine de jumătate de secol

Sursă foto: northfoto.com


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter