Picioare de om, descoperite pe o plajă din Canada

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 06 iulie 2018, 17:37
Un număr de 14 picioare de om au fost descoperite pe o plajă din British Columbia, Canada, 13 dintre ele fiind încălțate cu adidași sau ghete de drumeție.

Ultimul picior a fost descoperit zilele trecute de un bărbat care se plimba pe Insula Gabriola. Laba piciorului era într-o gheată de drumeție. Alte 12 picioare erau în pantofi sport de alergat, în timp ce altul era desculț.

Potrivit poliției, ultimul picior descoperit era „nearticulat”, adică era deconectat de restul corpului uman căruia i-a aparținut.

Astfel continuă misterul picioarelor descoperite în Pacificul de Nord-Vest, un fenomen care a captivat rezidenții, oamenii de știință și forțele de ordine locale încă din 2007.

În august 2007, nu unul, ci două picioare umane, ambele fiind picioare drepte, au fost descopeite pe o insulă din Salish Sea. Autoritățile au intrat în panică, notează Washington Post.

În următoarul an au mai apărut alte patru picioare pe plajele din jur. Atunci, autoritățile au făcut publice fotografiile, în speranța că cineva va recunoaște încălțările.

La acel moment, autoritățile nu au descoperit niciun semn de traumă, dar dată fiind natura macabră în care au fost descoperite, au apărut tot felul de speculații, oamenii gândindu-se la un criminal în serie.

Totuși, cu timpul și cu ajutorul testelor ADN, oficialitățile au reușit să identifice victimele. Primul picior descoperit îi aparținea unui bărbat din Vancouver care suferea de depresie.

Alte două picioare i-au aparținut unui tânăr de 21 de ani care a fost dat dispărut în 2004. Altul, găsit în anul 2011, era al unui bărbat ce a fost dat dispărut în anul 1985.

Pentru că niciun picior nu reprezenta urme de traumă, oamenii legii cred că este vorba despre tragedii personale, oameni care și-au luat viața sau care s-au aventurat în mare.

Potrivit oamenilor de știință, picioarele nu au fost separate mecanic, ci printr-un proces natural care se petrece în mediul marin. Astfel, labele picooarelor s-au desprins de restul corpului cu ajutorul curenților din apă.

Autoritățile au găsit și o explicație pentru faptul că picioarele descoperite erau încălțate cu adidași: materialele folosite pentru fabricarea pantofilor sport moderni permit ca labele picioarelor să se desprindă și să plutească, în timp ce cadavrul rămâne pe fundul oceanului.

Citește și: Sfaturi pentru o vacanță perfectă. Ce am aflat de la Atelierele de Idei Unica

Citește și: 10 femei ne-au spus cum și-ar dori să fie cerute în căsătorie

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter