Karl Lagerfeld, misterul anului în care s-a născut celebrul designer

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 19 februarie 2019, 17:06
Celebrul designer Karl Lagerfeld a încetat din viață, marți, după ce în ultima perioadă s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Dar a lăsat în urmă un mister care poate niciodată nu va fi descifrat: anul nașterii sale.

Timp de foarte mulți ani, nici măcar Karl nu a știut care este adevărata sa vârstă. Wikipedia spune că s-a născut pe 10 septembrie 1933, însă se pare că această dată este departe de adevăr.

Ani la rând, el a crezut că s-a născut în 1938, însă se pare că nici această dată nu este cea corectă. De abia în momentul morții mamei sale, Lagerfeld a aflat care este, de fapt, vârsta lui.

A schimbat anul. Era mai simplu să scrie 3 sau 8. Am aflat după moartea mamei mele și nu știu de ce a făcut-o”, a dezvăluit creatorul de modă în 2013.

Într-un interviu acordat Paris Match, Karl Lagerfeld a declarat că s-a născut în 1935.

Totuși, nu se știe dacă celebrul designer a spus adevărul sau a preferat să se mai joace puțin cu data nașterii sale.

Karl Lagerfeld purta întotdeauna mănuși

La fiecare apariție a sa, Karl purta mănuși. Iar motivul este de-a dreptul amuzant. Se pare că designerul avea impresia că aceste mănuși îi fac brațele să pară mai lungi. Și mai există o explicație, dată chiar de el:

Deoarece, în vechiul protocol, era nepoliticos să spui „bună” cuiva care poartă mănuși. De asemenea îmi fac brațele mai lungi. Și știi ce înseamnă în Franța să ai brațe lungi? Înseamnă că ești o persoană influentă”, a precizat Lagerfeld.

Un alt motiv care l-a făcut să poarte mănuși a fost faptul că detesta ca alte persoane să îi atingă degetele.

Urăsc manichiura. Mi-o fac singur. Mă pricep destul de bine. Nu suport ca altcineva să îmi atingă degetele”, a completat creatorul.

Cine a fost Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld s-a născut în Hamburg, Germania, însă s-a stabilit în Paris, Franța. Numele său original a fost Lagerfeldt, însă mai târziu l-a schimbat pentru a-l face să sune mai comercial.

Întotdeauna îi plăcea să poarte o uniformă neagră, pe care o accesoriza cu ochelari negri, un fular alb și mănuși negre de piele.

Și-a început cariera la Paris, în adolescență, după ce a intrat într-o competiție de design și a câștigat un job alături de Pierre Balmain.

Din 1965 a devenit director de creație al casei Fendi și a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 – 1978, 1992 – 1997), Jean Patou (1958 – 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy’s (2011).

Din 1983 s-a aflat la conducerea departamentului de creație al casei Chanel.

Karl Lagerfeld vorbea fluent patru limbi: engleza, franceza, germana și italiana și era un pasionat al lucrurilor vintage și al fotografiei.

Vezi în Galeria FOTO imagini cu Karl Lagerfeld din anii 1980 până în 2018.

Sursă foto: Hepta, Shuterstock, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter