Băiețelul născut fără creier a împlinit șase ani. Cum a reușit să supraviețuiască

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 22 februarie 2019, 14:43
Pare o poveste incredibilă și desprinsă dintr-un scenariu de film, însă este pe cât se poate de reală și adevărată. Un băiețel s-a născut fără creier și, deși nu i se ofereau șanse de supraviețuire prea mari, acesta a împlinit în prezent șase ani, iar evoluția sa este remarcabilă.

Este vorba de Shelley și Rob Wall, un cuplu din Cumbria, Marea Britanie, care au aflat în timpul sarcinii că bebelușul lor are șanse minime de supraviețuire deoarece creierul său nu s-a dezvoltat decât în proporție de 2%. Dincolo de diagnosticul sumbru și șansele minime de supraviețuire oferite micuțului, părinții s-au decis să păstreze sarcina și în prezent băiețelul lor, Noah, a împlinit 6 ani. Băiețelul născut fără creier a împlinit șase ani. Cum a reușit să supraviețuiască

Până la vârsta de 3, creierul lui Noah s-a dezvoltat în proporție de aproximativ 80% din întreaga sa capacitate și băiețelul a început să vorbească, să stea în picioare și chiar să facă surf, relatează Libertatea, care citează Daily Mail. Noah urmează un tratament într-o clinică din Australia denumit „neurobiofizică”, o combinație între fizioterapie și exerciții cognitive.

Băiețelul născut fără creier a împlinit șase ani. Cum a reușit să supraviețuiască

Conform sursei citate, această boală se numește spina bifida și una dintre explicațiile oferite de doctori drept cauză pentru această întâmplare ar fi fost acumularea în surplus a lichidului cefalorahidian, motiv pentru care, în momentul în care acesta a fost eliberat, creierul băiețelului a putut să extindă.

Băiețelul născut fără creier a împlinit șase ani. Cum a reușit să supraviețuiască

Sursă foto: Shutterstock, Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter