Turiștii ar putea primi înapoi toți banii plătiți pe vacanțele în Europa. Care sunt condițiile

De Oana Dinu, pe
Comisia Europeană a introdus noi reguli privind concediile în Europa. Turiștii ar putea primi înapoi toți banii plătiți pe vacanțe. Care sunt condițiile.

Din luna iulie a intrat în vigoare o directivă europeană conform căreia turiștii au dreptul să renunțe la pachetele de vacanță alese fără să piardă toată suma achitată. Comisia Europeană dorește ca prin aceste noi reguli, persoanele care își planifică concediile în Europa să fie mai bine protejați, informează știrileprotv.

Potrivit acesteia, călătorii pot anula de acum un pachet de vacanţă în Europa din orice motiv, prin plata unui comision rezonabil. De exemplu, dacă o familie și-a plătit vacanța, dar unul dintre ei se îmbolnăvește, aceasta își poate anula excursia fără să piardă toți bani. Ei sunt obligați să plătească doar comisionul stabili cu agenția de turism.

Dacă se întâmplă ca țara în care turiștii voiau să călătorească să devină un loc periculos, din cauza unor cauze naturale cum ar fi inundațiile sau în caz de război, aceștia pot refuza să mai meargă acolo și li se returnează toată suma, fără să plătească un comision. Același lucru se poate întâmpla și dacă preţul pachetului este majorat cu peste 8% faţă de cât a fost stabilit iniţial.

Tot într-o situaţie extremă, dacă turiştii nu se pot întoarce în ţară la timp, vor beneficia de până la trei nopţi de cazare.

Tot de la 1 iulie ar trebui să existe un fond care să garanteze vacanţele turiştilor. Astfel, oficialii europeni vor să îi protejeze pe turiști și în cazul în care agențiile prin care și-au luat bilete dau faliment.

Germania, Franţa şi Italia sunt țările care au început să aplice deja aceste noi directive. Și România va trebui să se supună noilor reglementări până în luna septembrie pentru a nu primi sancțiuni.

Citește și: 

O nouă metodă de înșelăciune circulă pe internet. Oricine poate cădea în capcană

Beyonce și Jay-Z, incident în timpul unui concert. Ce s-a întâmplat cu artiștii

Sursă foto: 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter