Trucuri geniale pentru curăţenie în bucătărie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 16 noiembrie 2021, 10:46

Bucătăria poate fi o adevărată problemă atunci când faci curăţenie generală. Pete de grăsime, locuri multe pline de bacterii şi tot felul de suprafeţe diferite, pline de urme de mâncare. Vezi câteva trucuri geniale pentru curăţenie în bucătărie.

Curăţă petele de pe blaturi cu apă oxigenată

Un pic de apă oxigenată, amoniac şi apă pot scoate pete vechi de stropi de mâncare de pe blatul de bucătărie şi uşile dulapurilor cu alimente.
Pentru curăţarea zilnică, ar fi bine să cumperi un dezinfectant de suprafeţe, care să nu altereze calitatea alimentelor.

Bicarbonat pentru gresie

Dacă ai gresie în bucătărie, cel mai bun agent de curăţare este o cană de bicarbonat de sodiu la 3 litri de apă.
Spală cu un mop podeaua bucătăriei, folosind această soluţie şi gresia va străluci de curăţenie, iar bicarbonatul este bun şi pentru înlăturarea mirosurilor urâte care se pot acumula de la mâncarea gătită, abur şi resturi menajere.

Curăţă tigaia de fontă cu ulei şi sare

Sună ciudat, dar este un truc foarte eficient. Pune două linguri de ulei într-o tigaie de fontă plină de arsură. Când uleiul s-a încins, adaugă 3 linguri de sare şi freacă cu un şerveţel gros de hârtie, ţinut cu un cleşte pentru vase fierbinţi. Spală şi clăteşte vasul după ce arsura s-a curăţat.

Scapă de zgârieturi pe inox cu buretele

Foloseşte un burete de sârmă şi freacă încet şi circular în jurul zgârieturii. Deşi suprafaţa nu va fi 100% la fel ca înainte, aspectul va fi unul lucios şi îngrijit.

Pentru a te ajuta la gătit, uite cum măsori ingredientele în bucătărie!
Sursa foto femeie sexy curăţenie bucătărie: Shutterstock

Vezi și: 10 moduri de a folosi praful de copt pentru curățenia din casă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter