25 de trucuri care îţi pot schimba viaţa

De Unica.ro, pe

Este primăvară, anotimpul curăţeniei. A venit vremea să laşi în urmă totul, să te transformi, să-ţi iei în mâini frâiele destinului.

1 Ai curajul de a începe!

Fă ceva ce ţi-ai dorit mereu să faci, dar, dintr-un motiv sau altul, ai renunţat. Reîntoarce-te în băncile şcolii, rupe o relaţie dăunătoare liniştii tale sufleteşti. Poţi începe cu lucruri mai mărunte, dacă scopul tău pare de neatins. Dorinţa de a începe o nouă viaţă îţi va da aripi.

2 Dă frâu liber imaginaţiei!

Visează cu ochii deschişi! Imaginaţia ta nu trebuie să aibă limite. Dacă vei gândi pozitiv şi chiar vei ajunge să derulezi în mintea ta filmul unui vis ce pare irealizabil, acesta ar putea fi un prim pas către transformarea lui în realitate.

3 Stabileşte relaţii de durată!

Tânjeşti după ceva fără să ştii măcar ce anume îţi lipseşte? Relaţiile cu cei din jur ne ajută să ne umplem viaţa cu momente semnificative. Ia micul dejun împreună cu familia, dacă nu este posibil să vă vedeţi la cină, întâlneşte-te cu un prieten bun sau joacă-te cu pisica ori câinele tău.

4  Învaţă să ai încredere!

Spune-ţi în permanenţă că vei reuşi în tot ceea ce îţi propui. Încearcă să te convingi pe tine însăţi că ţi se vor întâmpla numai lucruri bune. Doar aşa poţi păşi cu încredere către o nouă viaţă.

5  Informează-te!

Nu-ţi stăpâni curiozitatea! Arată-ţi disponibilitatea de a cunoaşte, chiar dacă asta înseamnă să recunoşti că eşti nesigură. Acordă-ţi şansa de a afla cât mai multe lucruri noi şi interesante prin conversaţie. Călătoreşte, nu-ţi petrece zilele doar în spaţiul limitat al căminului.

6 Distrează-te!

Nu sacrifica activităţile care îţi fac plăcere. În fiecare săptămână ar trebui să-ţi rezervi câteva ore pe care să le petreci după voia sufletului. După o activitate relaxantă, cu siguranţă vei fi capabilă să gândeşti limpede.

7  Analizează-te!

Învaţă să-ţi urmezi instinctul atunci când iei o decizie şi nu aştepta un al doilea gând îndoielnic. Nehotărârea este chiar mai rea decât faptul de a lua o decizie greşită.

8  Învaţă să asculţi!

De multe ori gândurile zboară departe atunci când cineva ne vorbeşte. Învaţă mai întâi să asculţi ce ţi se spune şi numai după aceea vei primi şi tu atenţia cuvenită din partea celorlalţi.

9 Creează!

Nu trebuie nepărat sa fii poetă, pictoriţă sau inventatoare. Alege o altă modalitate de a desfăşura activităţile de rutină, un nou gen de muzică, un alt aranjament al lucrurilor din casă… Toate acestea îţi vor stimula creativitatea şi te vei dezvolta mai mult.

10 Râzi!

Râsul este calea către suflet, îţi lărgeşte orizonturile, te menţine în formă şi te ajută să treci cu uşurinţă peste situaţiile dificile. Ascultă şi spune glume, uită-te la comedii sau chiar la desenele animate preferate. Sună-ţi cunoştinţele vechi şi depă-naţi amintiri amuzante.

11 Învaţă să atingi!

Fiinţele au nevoie de atingere pentru a supravieţui. În fiecare dimineaţă ar trebui să-ţi mângâi şi să-ţi săruţi soţul, înainte ca fiecare dintre voi să alerge spre serviciu. Bate-ţi prietenul pe umăr, şi la propriu şi la figurat. Fă masaj.

12 Iartă!

Iertarea ne repune pe picioare după orice eşec. A ierta nu înseamnă că te dai bătută, ci că renunţi la ranchiună, oferind înţelegere. Aşa vei deveni mai puternică. Chiar dacă nu şterge cuvintele grele ce au fost spuse şi nici tratamentul nemeritat pe care l-ai primit, în timp, iertarea te ajută să priveşti lucrurile altfel.

13 Îndreaptă-ţi privirea spre cer!

Prin rugăciune îţi pui speranţele în puterea divină. Dumnezeu te va ajuta să te schimbi, devenind crezul vieţii şi al familiei tale. Nu este prea mult să-ţi acorzi în fiecare zi câteva minute în care să intri în contact cu divinitatea.

14 Speră!

Fie că este vorba de dorinţa de a atinge un ţel profesional, fie de credinţa că mâine va fi o zi mai bună, speranţa înfrânge teama şi o înlocuieşte cu optimism.

15 Evită negativismul!

Nu întotdeauna avem libertatea de a alege. Dar putem cel puţin să alegem ce atitudine să adoptăm. Dacă îţi pierzi locul de muncă, sigur nu ai vrut să se întâmple aşa. Însă tu hotărăşti dacă te înfurii sau priveşti situaţia ca pe o oportunitate spre ceva mai bun.

16 Învaţă să apreciezi!

Cel puţin o dată pe zi, opreşte-te din lucru şi întreabă-te ce anume apreciezi la viaţa ta de acum. În loc să te concentrezi asupra defectelor tale, mai bine gândeşte-te la ce îţi face plăcere.

17 Fii generoasă!

Sentimentul de împlinire implică şi gesturile frumoase faţă de ceilalţi. Ori de câte ori simţi că ai o zi proastă, încearcă să-i ajuţi pe cei apropiaţi. Vei avea mult mai mult de câştigat decât ei.
18  Pune-ţi gândurile pe hârtie!
Nu trebuie să foloseşti un limbaj sofisticat. Scrie o scrisoare mamei sau copilului tău, ţine un jurnal. Cuvintele îţi dau libertate şi putere.

19 Eliberează-te!

Evită să faci ceva numai pentru că toată lumea consideră că aşa ar trebui. Nu te mai îngrijora de ceea ce crede vecina, şeful sau mama. Suferă pentru persoanele, ideile sau momentele pe care le-ai ratat şi apoi eliberează-te definitiv de ele.

20 Vorbeşte despre tine!

Tu speri ca ceilalţi să ştie ce gândeşti. Însă dacă nu le vei spune ce este în mintea ta cu adevărat, s-ar putea ca aceştia să-ţi ignore sentimentele. Nu te închide în tine, spune cu voce tare ceea ce te fră-mântă. Este singura modalitate de a păşi spre un nou început.

21 Cere ajutor!

Când suntem suprasolicitate, suferim din cauza problemelor de sănătate, a lipsei de timp şi a gândurilor confuze. Trebuie să te odihneşti chiar atunci când simţi nevoia, aşa că cere sprijinul celor de lângă tine. Lasă-i pe cei dragi să te ajute la treburile casei şi fii mai puţin exigentă cu rezultatele muncii lor.

22 Citeşte!

Mergi regulat la bibliotecă, încearcă diferite genuri de cărţi. Citeşte despre lucruri
noi sau despre care ţi-ai dorit mereu să ştii mai mult, dar n-ai găsit răgazul necesar.

23 Apără-ţi opiniile!

Concentrează-te asupra problemelor care dau naştere tensiunilor din interiorul relaţiilor tale şi nu asupra persoanelor ce le provoacă. Uneori e bine să te contrazici. Dar scoate injuriile din context şi evită transformarea unei simple neînţelegeri într-un conflict.

24 Depăşeşte-ţi limitele!

Riscă, fiindcă riscul e antrenant, provocator, îţi dă forţă şi, cu siguranţă, îţi schimbă viaţa. Asumarea unui risc nu înseamnă nechibzuinţă, ci te ajută să te cunoşti mai bine. Fă tocmai acel lucru pe care toată lumea se teme să-l încerce. Nu poţi lăsa ca teama să te tragă înapoi. Aminteşte-ţi mereu că nu există „nu pot”, ci doar „nu vreau”.

25 Bucură-te de singurătate!

Crezi că a fi singură înseamnă a nu fi îndeajuns de bună, a nu fi iubită? Adevărul este că numai atunci când eşti singură îţi poţi asculta vocea interioară. Învaţă să apreciezi asta. Fă o plimbare de una singură şi adună-ţi gândurile, ascultă muzică de relaxare, vorbeşte cu tine însăţi. Fii întotdeauna sinceră cu tine şi vei fi mai fericită.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter