Trei românce au primit medalia de aur la un concurs din Paris după ce au creat o înghețată bio

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Luni, 29 octombrie 2018, 11:35
Trei studente din Galați au reușit să îi surprindă pe francezi cu o rețetă inedită și au primit o medalie de aur! Fetele au creat un desert bio pe bază de zer dulce și topping de gutui. Acestea s-au prezentat la un concurs culinar din Franța ce promovează inovația și mâncărurile sănătoase și au reușit să impresioneze juriul. 

Un producător mondial de înghețată a fost impresionat de rețeta din Galați

Fetele nu au impresionat numai juriul din Franța, ci și un producător mondial de înghețată, care a rămas surprins de rețeta lor. Ana, Alina și Adelina studiază ingineria alimentară la Galați și au intrat deja în lumea bună a creatorilor de gust. Desertul lor a primit medalia de aur la un concurs organizat în Franța, cu desertul bio botezat „Whoopie Ice”, înghețată creată doar din ingrediente naturale.

Unul dintre ingredientele bio este zerul. Înghețata este fără lactoză, conține multe fibre datorită gutuilor din compoziție și mai ales are o cantitate redusă de zahăr.

Trei românce au primit medalia de aur la un concurs din Paris după ce au creat o înghețată bio

Îngheţata bio din zer şi gutui creată la Galaţi are şanse mari să ajungă pe piaţă de la noi şi în străinătate

Am fost căutaţi de un producător român, ce a fost ulterior preluat şi cu siguranţă interesul va fi manifestat. Acest produs va fi vizibil si pentru alti producatori externi”, a spus Adelina Trif, pentru Digi24.

În laboratoarele Facultăţii de Ingineria Alimentelor de la Galaţi au mai fost create batonul proteic şi pateul vegetal din linte, care se vând deja la noi în ţară.

Sursă: Digi24

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter