Top cele mai banale poze, pe care ne-am plictisit să le vedem pe Social Media

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Vineri, 14 mai 2021, 11:35
Chiar dacă nu ați ieșit de mult în natură, cu siguranță ați prins de veste că a înflorit rapița, dacă urmăriți rețelele de socializare. La fel ca și pozele în lanul de rapiță, Facebook-ul și Instagramul sunt pline de poze repetitive, ceea ce ne-a inspirat să facem un „top cele mai banale poze”. Iată genul de fotografii campioane la banalitatea subiectului, cel puțin.

Top cele mai banale poze în Social Media

De veghe în lanul de rapiță, fotografie care se repetă anual. Sunt persoane care ies special din oraș numai ca să nu rateze poza în marea de floricele galbene. Există și o variantă de vară, cu lanul de floarea-soarelui.

Ai plecat într-o vacanță în străinătate? Bravo! Dar cât de tare crezi că ne impresionează aripa avionului care te duce la destinație? Puțin spre deloc, am zice noi.

Cum se colorează cerul la asfințit, cum ne invadează pozele cu apusuri, însoțite de sentimentalisme penibile. Nu-i nevoie de atâtea apusuri pe telefon, le putem vedea și pe bolta cerească!

Brunch. Eventual cu subtitrarea “unele dimineți sunt așa”. Ha-ha! Mai bine recunoaște că ai ajuns pe la vreun simpozion, conferință de presă sau prin vreun hotel de fițe, ai pozat mâncarea, iar apoi încerci să ne convingi că așa pregătești tu micul dejun. Las-o baltă!

#foodporn. OK, ți-a fost foame, am înțeles! Dar măcar să nu se repete din două-n două zile. Sau ore.

Pozele cu manichiuri. Cum posesoarea nu apare cam niciodată în cadru, e greu de crezut că unghiile îi aparțin. Dar e musai să facem complimente, nu-i așa?

Poza cu plaja, marea și… picioarele. Sau să-i spunem o poză în care “ți-ai băgat picioarele”?

E dimineață, n-ai nicio treabă și pierzi vremea pe FB? N-ai decât. Dar nu înțelegem de ce te simți datoare să postezi tot felul de citate inspiraționale, platitudini, zicale, proverbe și vorbe de duh, eventual în mai multe limbi.

Nelipsita poză cu sau fără fața ta, în principiu o frumusețe sculpturală (cum altfel să fie după atâta Photoshop?), însoțită de celebrul hashtag #nofilter.

Dacă aveți drum la piață, mai bine aveți grijă să nu vă buzunărească cineva în aglomerație. Altfel, să știți că am mai văzut și căpșune, și caise, și roșii… Au băgat și la noi, la alimentară, nu-i nevoie să ne faci tu poză cu ale tale.

Cafea cu lapte sau cappucino cu brăduț, inimioară, lebăduță, frunză etc. din spumă de lapte. Să știi că poți s-o bei și nepozată, mai ales că va fi mai caldă și mai aromată dacă nu mai pierzi vremea căutând unghiul perfect pentru latte art.

Am ajuns și la selfie-uri. Primul pe care nu-l înțelegem este selfie-ul la volan, cel făcut în mașină, cu explicația “pe drum”. Păi ori conduci, ori nu ești pe drum, ci blocată în trafic!

Selfie-ul no. 2 la inutilitate este selfie-ul la sală. În loc să dai la pedale, să țopăi pe bosu sau să faci încă o flotare, tu verifici cum îți stă mascara și ne arăți și nouă. Mai bine ne-ai arăta în cât timp alergi suta de metri sau cât arată acum cântarului.

Ultimul selfie pe care îl comentăm este selfie-ul în oglindă, în cabina de probă. Ăsta are rost, fără discuție. E greu să-ți dai seama cum îți vine o haină nouă, așa că faci o poză și-o trimiți repede unei prietene. Unei singure prietene, nu celor câteva sute sau mii de prieteni și urmăritori de pe FB sau Insta. Poate erau printre ei și unii care n-ar fi vrut să te vadă în felul (halul!) ăsta.

Sursa foto: Shutterstock

S-ar putea să te intereseze și:

Top 5 cele mai urmărite vedete pe Instagram

Instafestival, primul festival dedicat comunității de instagrammeri din România

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter