Top 7 destinaţii romantice din Europa

De Geo Berciu, pe

Vrei ca în acestă vară să-ţi petreci o vacanţă romantică alături de jumătatea ta? Nimic mai simplu: luaţi-vă bilet de avion spre una dintre destinaţiile de mai jos şi, cu siguranţă, veţi avea ce povesti nepoţilor.
Primul loc îl ocupă Parisul, care, de altfel, a fost numit şi „oraşul dragostei” şi unde se petrec cele mai  multe cereri în căsătorie. O dată ajunşi în capitala Franţei nu trebuie să rataţi Pont des Arts, pod pietonal cu privelişte de 360 de grade a Parisului, unde îndrăgostiţii de pretutindeni încuie lacăte gravate cu numele lor şi apoi aruncă cheile în Sena, în speranţa unei iubiri veşnice.
Top 7 destinaţii romantice din Europa

Veneţia a fost şi rămâne de secole unul dintre oraşele care inspiră cuplurile de îndrăgostiţi. O plimbare cu gondola atât în timpul zilei, cât mai ales în timpul serii este cel mai frumos cadou ce poate fi oferit persoanei iubite.
Top 7 destinaţii romantice din Europa
Pe locul al treilea se situează Roma, „oraşul etern”. Se spune că orice cuplu aruncă un bănuţ în Fontana di Trevi, va fi legat de o dragoste eternă. Dealul Gianicolo este unul dintre cele mai romantice locuri din Roma pentru că oferă o privelişte de ansamblu spre Piaţa Veneţia, este locul în care îndrăgostiţii se strâng pentru a-şi şopti vorbe dulci de amor şi nu rare sunt ocaziile în care trecătorii pot asista la cereri în căsătorie publice.
Top 7 destinaţii romantice din Europa

Locul perfect pentru o vacanţă alături de jumătatea ta este Barcelona. Chiar dacă ai mai trecut şi prin alte oraşe frumoase, de Barcelona te îndrăgosteşti imediat, asta dacă nu cumva o iubeşti chiar dinainte de a o vedea. Se spune că Barcelona stă cu picioarele în apă, cu spatele sprijinit de dealurile Collserola şi are braţele pline de daruri: istorie, monumente, artă, fotbal, modă, peisaj urban şi cetăţeni care îşi iubesc oraşul.
Top 7 destinaţii romantice din Europa

Praga este şi ea o destinaţie potrivită pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să-şi şoptească cuvinte de amor. Străduţele medievale cu piatra cubică, cu case galbene, portocalii şi crem, cu muşcate roşii în geam te ajută să simţi cu adevărat aerul romantic al acestui oraş.
Top 7 destinaţii romantice din Europa

Viena este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa şi, cu sigurantţă, unul dintre cele mai romantice din lume, un adevărat muzeu arhitectural în aer liber pe care îl poţi admira chiar şi dintr-o caleaşcă trasă de cai. Dacă ajungi în capitala Austriei, trebuie neapărat să te plimbi prin grădinile de poveste ale Palatului Schonbrunn şi atunci vei înţelege de ce a împărăteasa Sissi l-a ales ca reşedinţă.
Top 7 destinaţii romantice din Europa

În topul celor mai romantice oraşe ale Europei se află şi Lisabona, care este una dintre destinaţiile preferate de cuplurile proaspăt căsătorite pentru petrecerea lunii de miere datorită aerului boem şi romantic al capitalei Lisabonei.
Top 7 destinaţii romantice din Europa
(Sursa foto: Thinstock)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter