Ce mâncăruri să nu ratezi în vacanţă în Europa

De Diana Zagrean, pe

Dacă pleci vara asta prin Europa, nu trebuie să ratezi câteva preparate tradiţionale locale. Alege destinaţia şi vezi ce meniuri trebuie să încerci în vacanţă.
 
Portugalia: Francesinha
În traducere liberă „franţuzoaică micuţă”, acest sendviş trebuie neapărat încercat în Portugalia.
Conţine pâine, şuncă, linguica (un fel de cârnat de porc afumat) şi carne friptă şi este acoperit de brânză topită şi sos de tomate. Merge de minune cu cartofi prăjiţi şi o bere rece.
Ce mâncăruri să nu ratezi în vacanţă în Europa
Slovacia: Bryndzove Halusky
Sunt un fel de găluşte din cartofi, servite cu o brânză de oaie moale şi bacon.
Slovenia: Kranjska klobasa
Este un fel de cârnat de porc cu usturoi şi caşcaval în mijloc. Foarte gustos cu bere, muştar şi pâine.
Spania: Jamón Ibérico
Jamonul spaniol este celebru în toată lumea. Este vorba de o şuncă fină, din piciorul din spare al porcului, care se usucă şi afumă întreg.
Se serveşte cu vin, pâine şi măsline.
Ce mâncăruri să nu ratezi în vacanţă în Europa
Belgia: Moules-frites
Tradus, preparatul înseamnă exact ceea ce este: midii cu cartofi prăjiţi.
În Belgia, se servesc în vin, unt sau zeamă de roşii, cu ierburi aromate delicioase.
Croaţia: Brânză Paški sir
Este un tip de caşcaval sau brânză maturată din lapte de oaie. Originară din insula Pag, brânza maturată de oaie este atât de faimoasă, încât se exportă în întreaga lume.
Anglia: Friptură şi plăcintă Yorkshire
Este considerată mâncarea naţională a Angliei, deşi la Londra nu trebuie să ratezi nici celebrul „Fish and chips” (cod pane cu cartofi prăjiţi la ziar).
Austria: Wiener Schnitzel
Şniţelul vienez este un alt clasic care nu trebuie ratat. Constră dintr-o felie subţire de muşchi de viţel dată prin aluat şi prăjită în ulei. Se serveşte cu lămâie şi pătrunjel proaspăt, alături de cartofi sau orez şi este uriaş.
Ce mâncăruri să nu ratezi în vacanţă în Europa
Olanda: Hering marinat (hot dog-ul nordului)
Este varianta scandinavă a hot dog-ului american. Este un preparat din hering marinat cu condimente locale, servit într-o chiflă lungă, puţin prăjită şi umplută cu ceapă tocată.
Sursa foto femeie îngheţată turist: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter