Destinaţii pentru cupluri. Top 5 locuri mai puţin cunoscute din Europa

De Geo Berciu, pe

Bătrânul continent Europa are încă o mulţime de locuri rămase necunoscute, dar de o frumuseţe inegalabilă. Astfel de destinaţii, mai puţin vizitate de turişti, au un farmec aparte, care le fac ideale pentru o vacanţă alături de jumătatea ta.

Toată lumea a auzit de Malta, însă puţini sunt cei care ştiu de minunata insulă Gozo. Supranumită și Insula lui Calypso, aceasta se remarcă  prin peisajul rural şi dealurile idilice, dar şi prin sălbăticia plajelor cu nisip auriu sau roşiatic.
De vizitat: Basilica Ta’ Pinu, renumită pentru vindecările miraculoase, peştera lui Calypso, aflată în apropierea unei plaje de vis de la golful Ramla, cu nisip rosu si ape tulburător de albastre, templele megalitice Ggantija sau fortăreaţa din capitala Victoria.
Destinaţii pentru cupluri. Top 5 locuri mai puţin cunoscute din Europa

Capitala Sloveniei, Ljubljana, este una dintre cele mai mici capitale din Europa, dar care şi-a păstrat farmecul nealterat şi are toate ingredientele pentru a vrăji vizitatorii. În anotimpul cald, plimbările pe străduţele înguste şi parfumate de istorie fac deliciul turistului dornic să profite de acest oraş cochet.
De vizitat: Podul Tromostovje, numit şi Podul Triplu, centrul vechi unde veţi putea admira şi fântâna Rabba, Podul Dragonilor sau Zmajski Most şi castelul Ljubljana, de unde puteţi vedea râul Sava, panorama oraşului, cât şi o vedere spre munţii Kapnik, care sunt parte a Alpilor.
Destinaţii pentru cupluri. Top 5 locuri mai puţin cunoscute din Europa

Pentru o vacanţă romantică alături de fiinţa iubită, Campania, regiunea din sudul Italiei, este cea mia bună alegere. Blândeţea climatului, frumuseţea zonelor de coastă, bogăţia artei şi istoriei, precum şi dragostea localnicilor pentru mâncarea delicioasă te vor cuceri.
De vizitat: Sorrento, Amalfi, Ravello, Vietri sur Mare si Positano sunt doar câteva dintre oraşele mici (12 in total) ale coastei, care arată aproape la fel ca acum sute de ani, cu aleile lor înguste, arcade şi mici pieţe, Insula Capri, vulcanul Vezuviu şi oraşul împietrit Pompei.
Destinaţii pentru cupluri. Top 5 locuri mai puţin cunoscute din Europa

Flores Island din Portugalia este cea mai vestică din arhipeleagul Azore, iar numele vine de la numeroasele flori sălbatice, în special hortensii, care o acoperă. Peisajul este alcătuit din văi adânci, lagune, izvoare termale şi rămăşiţele unor vulcani vechi.
De vizitat: o plimbare cu barca sau o partidă de pescuit în oceanul Atlantic va fi de neuitat, dar şi expediţiile prin micuţele sate cu vegetaţie luxuriantă sau o excursie pe jos până la cele şapte lacuri interioare naturale de pe insulă te vor lăsa cu amintiri nepreţuite.
Destinaţii pentru cupluri. Top 5 locuri mai puţin cunoscute din Europa

Relaxare, dar şi aventură, istorie şi tradiţii, toate se vor regăsi în Sibiu, care a fost inclus, de curând, într-un top al destinaţii necunoscute ale Europei care merită să fie vizitate. Hermanstad-ul se dezvăluie tuturor drept un oraş încărcat de istorie, cu arhitectură spectaculoasă, case vechi, frumos conservate, fortificaţii, scări de piatră, arcade şi piaţete romantice, la care se adaugă bunul-simţ şi ospitalitatea ardelenească.
De vizitat: Sibiul este plin de obiective turistice și locuri ce trebuie vizitate, majoritatea fiind concentrate în centrul istoric al orașului și în jurul acestuia.
Destinaţii pentru cupluri. Top 5 locuri mai puţin cunoscute din Europa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter