Top 5 destinaţii de shopping în Europa

De Geo Berciu, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 15:33

Haute couture la preţuri accesibile, haine moderne sau vintage, toate sunt adevărate tentaţii pentru amatorii de shopping, iar pentru aceasta trebuie să ştii care sunt oraşele cele mai ofertante.

Topul primelor cinci oraşe ideale pentru cumpărături din Europa, realizat de către specialişti, măsoară atractivitatea oraşelor europene pentru amatorii de shopping, în funcție de 38 de criterii: numărul de magazine, mărcile, accesibilitatea locurilor, prețurile, oferta de reduceri, diversitatea zonelor de shopping, calitatea serviciilor (programul magazinelor, limbile vorbite), dar și oferta hotelurilor restaurantelor, evenimentele culturale, transporturile sau climatul.
Top 5 destinaţii de shopping în Europa

Câştigătoare a acestui top s-a dovedit a fi capitala Marii Britanii, Londra. Puteţi să vă cumpăraţi ceea ce aveţi nevoie la preţuri reduse chiar şi cu 70% dar nu uitaţi totuși de adevăratele atracţii turistice ale acestui oraş fabulos: Palatul Buckingham şi eventual și parcurile Green Park şi St James’ Park din apropiere, de British Museum, unde intrarea este gratuită, de Turnul Londrei, Palatul Parlamentului şi Big Ben.
Top 5 destinaţii de shopping în Europa

Din agenda amatorilor de shopping nu trebuie să lipsească Barcelona, un oraş care acum se luptă pentru podium în ceea ce priveste arta, afacerile, gastronomia şi design-ul. Plin de viaţă, Barcelona îţi trezeşte simţurile şi ţi le încântă la fiecare pas. Între două ture de shopping, nu rataţi minunăţiile arhitecturale create de faimosul Antonio Gaudi sau biserica Sagrada Familia.
Top 5 destinaţii de shopping în Europa

Considerat o nouă Mecca europeană a cumpărăturilor, Madridul este tărâmul ţesăturilor fine şi al croielilor sofisticate. Dacă vrei să faci shopping într-un loc cochet şi plin de viaţă, atunci Madridul ar trebui să fie pe lista ta.
Top 5 destinaţii de shopping în Europa

Deși este prima destinație turistică mondială, Parisul nu se clasează decât pe locul patru din cauza ofertei hoteliere considerate foarte scumpă. În galeriile comerciale precum Printemps şi Lafayette, hainele de lux sunt reduse si cu 80%. Trebuie doar să ai răbdare şi să cutreieri zecile de magazine!
Top 5 destinaţii de shopping în Europa

Sunt mulţi români care nici nu mai pierd vremea prin magazinele noastre şi îşi pun bani deoparte tot anul pentru un weekend de cumpărături. Destinaţia? Roma, de unde se întorc cu portbajul plin de haine de firmă la preţuri rezonabile.
(Sursa foto: Thinkstock, Northfoto)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter