Temperaturi extreme în Europa. Unde se vor înregistra 50 de grade Celsius în următoarele zile

De Oana Dinu, pe
Următoarele zile vin cu temperaturi de aproximativ 50 de grade Celsius în unele zone din Europa. Iată care sunt regiunile afectate de caniculă. 

Un val de caniculă extremă va afecta Europa la început de august, cu temperaturi ce vor atinge 4-7 grade Celsius peste media normală a acestei perioade. În nordul Europei, se vor înregistra valori cu 10 grade peste normalul lunii, motiv pentru care autoritățile sunt în alertă pentru a preveni potențialele focare de incendiu, conform Digi24.

În anumite regiuni din Spania și Portugalia temperaturile vor fi de peste 40 de grade Celsius, iar în sudul și centrul Portugaliei vor atinge 49 de grade. Temperatura maximă va fi atinsă sâmbătă, în apropiere de Lisabona, unde se vor înregistra 51 de grade Celsius. Meteorologii avertizează asupra faptului că această situație va dura până duminică și pot izbucni oricând incendii de vegetație.

Și în sudul Franței și Italia, Germania și Austria temperaturile vor urca chiar și până la 35 de grade Celsius, valori anormale pentru aceste zone în perioada de vară.

Valul de căldură se va resimți și în România, cu temperaturi ce vor trece de 30 de grade Celsius, în sudul, vestul și estul țării.

Citește și: 

Motivul incredibil pentru care un bărbat a decis să fie femeie în acte

Cea mai bună fotografie din România va fi premiată cu 7000 de euro

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter