Târguri de Crăciun 2017 în România

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 14 decembrie 2017, 16:05
Luna decembrie este luna în care cele mai mari piețe din cele mai importante orașe ale țării se transformă în adevărate spectacole de lumini, culoare și voie bună.

Este vorba de mult așteptatele târguri de Crăciun care-și deschid larg porțile și își așteaptă invitații cu vin fiert, turtă dulce și preparate culinare tradiționale, dar și cu brazi împodobiți, luminițe și decorațiuni care-ți fură privirea. De asemenea, nu vor lipsi concertele și evenimentele de profil. Iată care sunt cele mai importante târguri de Crăciun 2017 din România!

Târg de Crăciun 2017 București

În capitală, Târgul de Crăciun 2017 va fi organizat în Piața Constituției, în perioada 1-27 decembrie, între orele 10:00 – 20:00 și este cel mai mare târg de Crăciun din țară și unul dintre cele mai prestigioase din Europa. Vizitatorii pot admira decorul cu Nașterea Domnului, bradul înalt de 30 de metri, Casa lui Moș Crăciun, unde începând cu data de 16 decembrie îl vor putea întâlni și pe Moș Crăciun. De asemenea, nu vor lipsi preparatele tradiționale care pot fi regăsite în cele peste 100 de căsuțe special amenajate, târgurile de meșteșuguri, spectacolele de muzică și dans folcloric, dar și concertele, unde vor cânta peste 1000 de artiști, un patinoar și un carusel.

 

Târg de Crăciun 2017 Sibiu

Târgul de Crăciun 2017 din Sibiu are loc în Piața Mare și a fost deschis încă din data de 17 noiembrie, fiind considerat cel mai frumos din România, dar și cel mai lung ca durată, închizându-și porțile abia pe 3 ianuarie 2018. În acest an reunește peste 90 de expozanți atât din țară, cât și din străinătate, iar conceptul de iluminat este impersionant. Este vorba de o proiecție grandioasă pe toate clădirile din zonă, fapt ce clasifică Sibiul în topul celor mai luminate orale din țară în această perioadă. Grație amplorii și atmosferei existente, Târgul de Crăciun de la Sibiu este asemănat cu Târgul de Crăciun de la Viena.

Târg de Crăciun 2017 Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun 2017 din Cluj-Napoca s-a deschis pe 24 noiembrie și își va primi oaspeții pânî în ultima zi a anului, fiind amplasat în Piața Unirii. Organizatorii și-au dorit ca anul acesta să-i acorde o nouă abordare și astfel aranjarea spațiului, programul activităților și al evenimentelor îi oferă o imagine mai jucăușă și mai atractivă, tema de bază fiind cea a familionului.

targ craciun 2017

Târg de Crăciun 2017 Timișoara

Târgul de Crăciun 2017 din Timișoara s-a deschis pe 25 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 5 ianuarie 2018. Denumit Crăciun la Cetate, ca o alternativî la târgurile obișnuite, acest târg este organizat în Bastionul Maria Theresia de Muzeul National al Banatului. Se dorește cu această ocazie ieșirea din tiparele obișnuite ale conceptului de târg de Crăciun și evidențierea cu mai mult succes a brandurilor locale.

Târg de Crăciun 2017 Oradea

Târgul de Crăciun 2017 din Oradea va avea loc atât în Piața Unirii, cât și în Cetatea Oradea și și-a deschis porțile încă de pe 30 noiembrie, continuând până în ultima zi a anului 2017. Căsuțele cu delicatesuri tradiționale, bradul împodobit, patinoarul și roata gigant vor fi doar câteva dintre atracțiile Tîrgului de Crăciun 2017 din Oradea.

Târg de Crăciun 2017 Craiova

Târgul de Crăciun 2017 din Craiova este deschis vizitatorilor începând cu data de 25 noiembrie și își întâmpină invitații în Piața Mihai Viteazu, unde sunt amplasate Târgul de Crăciun, patinoarul și șcena, dar și pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, unde va fi montat Orașelul Copiilor.

 

Citește și – Când este Crăciunul 2017 pe rit vechi

Citește și – Brad natural sau artificial? Cum să alegem bradul de Crăciun

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter