Şocant: Experimente ciudate făcute pe oameni

De Erika Chivu, pe

În anii ’40, în Guatemala, mai multe persoane au fost infectate intenţionat cu sifilis pentru a se putea testa un nou tratament. În acelaşi timp, în SUA, 36 de bărbaţi erau înfometaţi pentru a se studia efectele lipsei de hrană asupra corpului şi minţii. Sunt doar două, poate cele mai blânde, din experimentele care s-au făcut pe oameni de-a lungul istoriei.

Experimentul Minnesota – efectele înfometării la oameni

Timp de şase luni, în 1945, 36 de bărbaţi au fost înfometaţi intenţionat şi cu acordul lor pentru a se studia efectele lipsei de hrană. Deşi s-au aflat astfel multe despre efectele înfometării, voluntarii au plătit un preţ mare. În timpul experimentului, ei au devenit depresivi, ipohondri şi obsedaţi de mâncare – colecţionau cărţi de bucate, deşi nu aveau voie să-şi gătească singuri. Unul din ei a mâncat dintr-un creion de lemn, altul obişnuia să caute resturi în gunoi şi să mestece pachete de gumă pe zi (fiind exclus din studiu), iar altul şi-a tăiat trei degete cu un topor fără să poată spune dacă a fost intenţionat sau nu. Obişnuiau să lingă la propriu farfuriile după fiecare masă, disperaţi să nu piardă nicio firimitură de mâncare.
Totul despre foame şi înfometare

Proiectul MKULTRA – controlul minţii umane

Subproiectul 68 din cadrul proiectului MKULTRA, desfăşurat de CIA în anii ’50, urmărea să descopere modalităţi de a controla mintea oamenilor. În acest scop, dr. Donald Ewen Cameron folosea metode crunte de “terapie” asupra unor pacienţi bipolari sau depresivi internaşi la un spital de psihiatrie. După multe runde de şocuri electrice, perioade de comă indusă şi cokctailuri de medicamente puternice, subiecţii nu mai ştiu să vorbeascp şi nu-şi mai recunoşteau familiile. Experimentul s-a făcut pe cetăţeni canadieni care nu ştiau ce li se întâmplă.

Infectaţi intenţionat cu sifilis

În anii ’40, când s-a descoperit că penicilina tratează sifilisul, americanii au decis să testeze medicamentul pe mai mulţi oameni din Guatemala. Au infectat mai multe prostituate pe care apoi le-au „eliberat” pe străzi, iar când au văzut că asta nu merge aşa cum au sperat, au decis să infecteze direct bărbaţii, injectându-le un ser cu bacterii în coloana vertebrală. Apoi au trecut la tratamentul cu penicilină, dar se estimează că cel puţin 83 de persoane au murit, nu înainte de a transmite boala mai departe. Atât Hillary Clinton, cât şi Barack Obama au cerut scuze oficial Guatemalei pentru ce s-a întâmplat acum 70 de ani.
Sănătate: Cum îţi dai seama dacă ai o boală cu transmitere sexuală

Agentul Portocaliu, testat pe vietnamezi

În timpul Războilui din Vietman, guvernul american a decis să-şi testeze armele chimice pe prizonieri, cărora li s-a injectat printre altele şi „Agentul portocaliu”, un cocktail de ierbicide şi alte chimicale extrem de toxice. Primul efect era un tip de acnee foarte gravă cu puncte negre, chisturi şi pustule care distrugea pielea subiecţilor. Au fost injectate inclusiv femei însărcinate care au dat naştere unor monştrii fără ochi, cu două capete sau cu alte malformaţii foarte grave. Pozele făcute atunci sunt absolut îngrozitoare şi e greu de crezut că nişte oameni au putut face aşa ceva semenilor lor.

Proiectul Manhattan – efectele bombei atomice

Înainte de a lansa bombele atomice asupra oraşelor Hiroshima şi Nagasaki, americanii au desfăşurat proiectul Manhattan, menit, printre altele, să observe efectele radiaţiilor asupra corpului omenesc. Subiecţii habar nu aveau ce li se întâmplă. Au fost injectate cu plutoniu şi uraniu, 29 de persoane, printre care soldaţi şi pacienţi ai unor spitale din Chicago şi Massachusetts. Unii au murit la scurt timp, alţii au trăit până la 20 de ani de la injectare, în funcţie de cantitatea administrată.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter