Experţii de mediu ONU ne avertizează că următorii ani sunt cei mai importanţi din istorie. Ce se întâmplă în România?

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Vineri, 12 octombrie 2018, 15:11
Omenirea dispune de o perioadă mult mai scurtă pentru prevenirea efectelor ale schimbărilor climatice, se arată în cel mai recent raport prezentat de Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (IPCC) din cadrul ONU. Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un nou acord de diminuare a emisiilor de dioxid de carbon, în timp ce România încearcă să facă faţă noilor fenomene meteorologice extreme şi a limitării emisiilor, măsură impusă de UE.

Raportul ce cuprinde peste 6.000 de referinţe ştiinţifice arată că cele mai puternice efecte ale schimbărilor climatice ar putea fi resimţite şi la un nivel mai redus al creşterii temperaturilor decât cel impus de Acordul de la Paris, de 2 grade Celsius. Omenirea are mult mai puţin timp la dispoziţie pentru prevenirea unui dezastru natural.

„Următorii ani sunt cei mai importanţi din istorie”

Următorii ani sunt cei mai importanţi din istorie”, a declarat Debra Roberts, co-prezentatoare a conferinţei IPCC. Acordul de la Paris prezenta în 2015 faptul că ţările membre trebuie să împiedice creşterea temperaturilor la peste 2 grade Celsius. În prezent, nicio ţară puternic industrializată nu este pe punctul de a îndeplini această cerinţă. Această limită a fost considerată punctul maxim al producerii celor mai puternice efecte ale schimbărilor climatice, inclusiv distrugerea masivă a recifurilor de corali, producerea incendiilor de vegetaţie, inundarea ţărmurilor şi reducerea considerabilă a proviziilor de hrană, conform Science Alert.

Citeşte şi: Cum ţinem răceala la distanţă odată cu schimbările de temperatură

Ce probleme de sănătate atrag schimbările bruşte de temperatură

Sursa: Agenţia Mediafax

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter