Incredibil: Pământul cântă la răsărit şi se poate auzi din spaţiu

De Diana Zagrean, pe

Sateliţii NASA au identificat o serie de sunete asemănătoare cu nişte ciripituri zglobii care provin de pe centura magnetică a Pământului şi care pot fi auzite de urechea umană, în ipoteza în care casca ar putea fi scoasă de pe cap în spaţiu.
Denumite „Cântecul Pământului”, sunetele au fost capturate de sateliţii gemeni Radiation Belt Storm Probe (RBSP), lansaţi de NASA în acest an, pe 30 august. Sateliţiii au interceptat undele radio cu ciripituri şi fluierături emise de magnetosfera Pâmântului pe 5 septembrie, informează Daily Mail.
Sunetele sunt emise de particule energetice din nivelele superioare ale magnetosferei Pământului înainte ca aceste particule să fie spulberate de centurile de radiaţie (curelele Van Allen).
„Este ceva obişnuit pentru receptorii de unde radio să îl captureze şi seamănă într-o mare măsură cu ciripitul păsărilor. De multe ori era mai uşor de receptat în timpul dimineţii, ceea ce, împreună cu sunetul asemănător ciripitului, constituie motivul pentru care câteodată i se mai spune şi ‘refrenul răsăritului’ „, a explicat Kletzing, care este şi profesor la Universitatea din Iowa, potrivit Mediafax.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter