Și-a abandonat casa din cauza războiului, dar a continuat să plătească chiria timp de 70 de ani. Motivul s-a aflat abia după moartea ei

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 28 iulie 2017, 18:35
Se întâmpla în 1939, când Parisul se afla sub ocupația armatei germane. Madame de Florian avea atunci 23 de ani și a decis să își abandoneze apartamentul din apropierea Operei Garnier, așa cum au făcut și alte câteva mii de parizieni, pentru a se muta în sudul Franței. Era începutul celui de-Al Doilea Război Mondial și a vrut să se îndepărteze de zona de conflict.

După terminarea războiului, Madame de Florian nu s-a mai întors niciodată în acel apartament, dar a continuat să achite toate costurile până la sfârșitul vieții ei.

Nimeni nu a călcat în apartamentul din Arondismentul 9 timp de șapte decenii.

Proprietara a decedat în 2010, la vârsta de 91 ani, iar abia atunci rudele ei au aflat de existența acestui apartament. Angajaţii familiei au trecut la inventarierea bunurilor. Agentul de licitaţii Olivier Choppin-Janvry a fost cel care a deschis uşile apartamentului după atâta vreme, povestind că a avut senzaţia că s-a întors în timp. Mobilier sculptat, obiecte scumpe de decor sau picturi superbe erau acoperite de praf, dar prezervate impecabil.

Locuința a fost lăsată moștenire de bunica lui Madame de Florian – actrița pariziană Marthe de Florian, devenită cunoscută la începutul secolului trecut şi datorită relaţiilor amoroase cu Primul Ministru francez Georges Clemenceau sau pictorul italian Giovanni Boldini.

Printre obiectele de valoare, în apartament a fost descoperit și un portret al actriței Marthe de Florian, realizat de Boldini, care a fost vândut la licitație pentru suma de 2,1 milioane euro. A fost singurul obiect scos la licitație, celelalte rămânând neatinse în apartament.

Locuința, denumită „Capsula Timpului”, este acum deținută de moștenitori și nu este deschisă publicului.

Urmărește în materialul video de mai jos cum arată apartamentul abandonat:

Citește și – A cumpărat un dulap vechi cu o sumă infimă, dar a găsit o adevărată comoară în sertarul lui

Citește și – Mananca in Londra, roaga-te la Barcelona, iubeste in Paris

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter