Scena de amor din „Harry Potter” pe care nimeni nu a observat-o până acum

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 22 august 2017, 15:24
Cărţile scriitoarei J.K. Rowling s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare, iar personajul Harry Potter a „vrăjit” o întreagă generație, odată cu franciza cinematografică omonimă.

Deși majoritatea fanilor francizei sunt copii, lumea magică de la Hogwarts este una încărcată de subînțelesuri, unde nimic nu este întâmplător. Astfel, o secvență din cel de-al treilea film, „Harry Potter şi Prizonierul de la Azkaban”, înfăţişează o scenă de sex, într-o manieră extrem de subtilă, care nu a fost observată până acum de fanii seriei.

Spre sfârșitul , Ron şi Fred Weasley îi oferă lui Harry Potter harta magică a lui Marauder, care urmărește în timp real pașii fiecărei persoane de la Hogwarts.

La un moment dat, în colţul din stânga al hărţii, se pot observa două perechi de picioare, care staţioneză într-un loc şi care au o dinamică diferită, comparativ cu restul persoanelor. Tălpile lor sunt foarte aproapte, iar picioarele uneia dintre persoane sunt depărtate, semn că unii dintre elevi (sau profesori!) au parte de o partidă de amor, într-un colț retras al instituției.

Iată și alte simboluri ascunse cu grijă de J.K Rowling în universul magic al lui Harry Potter:

1. Dementorii care se hrănesc cu fericirea altora simbolizează depresia

Tot în , „Harry Potter şi Prizonierul de la Azkaban”, autorea îi introduce în subiect pe temătorii Dementori. Pentru cei care s-au luptat la un moment dat în viaţă cu „demonii“ depresiei, paralele făcute de J.K Rowling între Dementori şi şi una dintre cele mai răspândite afecţiuni mintale sunt evidente: se hrănesc cu fericirea oamenilor şi lasă în urmă disperare.

2. Profesorul Lupin este o mataforă pentru virusul HIV

Personajul Remus Lupin, care avea abilitatea de a se transforma în lup, este descris de autoare drept o personă bună, dar chinuită fizic, psihic şi social din cauza condiţiei sale. De fapt, profesorul Lupin reprezintă lupta oamenilor infectaţi HIV/SIDA, după cum autoarea a mărturisit.

3. Cele patru case de la Hogwarts simbolizează cele patru elemente ale naturii

Înainte de a fi admişi la Şcoala de Magie, studenţii de la Hogwarts sunt sortaţi în patru case, fiecare corespunzând unui element al naturii: casa Cercetaşilor simbolizează focul, Astropufii Pământul, casa Ochiilor-de-Şoim simbolizează aerul, iar apa corespunde Viperinilor.

Citește și – Detaliul din filmul „Singur Acasă” pe care nimeni nu l-a observat până acum

Citește și – 7 lucruri pe care nu le știai despre filmul „Pe aripile vântului”

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter