Satul în care locuitorii au înscris oile la școală

De Unica.ro, pe
O situație delicată a dus la un eveniment cu totul și cu totul neobișnuit într-un sat din Franța. 15 oi au fost înscrise simbolic la o școală primară pentru a împiedica închiderea unei clase.

Părinții elevilor de la școală primară din satul francez Crets en Belledonne, Franța, au apelat la o soluție ingenioasă pentru a evita închiderea unei clase din cauza numărului scăzut de elevi, potrivit digi24.

Situația inedită a pornit de la faptul că școala a anunțat în luna martie că dintre cei 266 de elevi înscriși au rămas doar 261, motiv pentru se gândește să reducă și numărul de clase de la 11 la 10.

Pentru a ajuta la salvarea clasei, Gaëlle Laval, membră a unei organizaţii de părinţi, s-a gândit cum să facă rost de elevii lipsă și „a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii”, după cum a mărturisit chiar ea. Astfel, părinții, elevii, dar și cadrele didactice au luat parte la un eveniment neobișnuit. Un fermier a adus la școala primară 50 de oi, iar pe 15 dintre ele, care aveau și certificate de naștere, le-a înscris în mod simbolic în clasa cu probleme.

Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte, Panurge, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare din satul de la poalele Alpilor, în speranța că reprezentanții școlii vor renunța la planurile lor. Părinții se tem și de faptul că elevii vor învăța în clase supraîncărcate în cazul în care problema nu se rezolvă favorabil.

„Aici sunt copii în dificultate, însă educaţia naţională nu este preocupată de argumentele din teren, ci doar la cifre”, a declarat Gaëlle Laval, menționând faptul că primăria a investit mulți bani în această școală în ultimii ani.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter