Efectul neașteptat pe care l-a avut mișcarea #MeToo în Franța

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 25 iulie 2019, 19:43

În Franța, mișcarea #MeToo a avunt un efect la care nu se aștepta nimeni, și anume scăderea numărului de femei care aleg să facă plajă topless, potrivit Independent.

Procentul de femei care fac plajă fără sutien a scăzut brusc în ultimii trei ani, de la 29% la 19%, potrivit unui studiu realizat pe 5.000 de femei din Franța cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani de către French Institute for Public Opinion. Intervievatele care au renunțat să mai facă plajă topless au spus că printre motive se numără hărțuirea sexuală, criticile primite și bărbații care se holbează la ele.

Scăderea în popularitate a practicii se datorează însă și unei alte temeri, cea de a nu fi fotografiată într-o ipostază vulnerabilă, iar poza să fie transmisă pe social media. „Pentru oamenii cu vârste mai mici de 25 de ani, este teama ochilor care se holbează, iar pentru 51% din ei este teama de a fi obiectul unui atac – verbal, fizic sau sexual”, a explicat Francois Kraus, de la French Institute for Public Opinion. Mai mult, un raport realizat la începutul anului a arătat că peste un milion de femei din Franța au fost supuse insultelor sexiste la plajă în 2017.

Mișcarea #MeToo a explodat în anul 2017, când au apărut mai multe acuzații făcute de femei la adresa bărbaților de la Hollywood. Ulterior, femei din alte industrii și mai apoi din toată lumea au ajuns să împărtășească poveștile lor cu privire la hărțuire sexuală și violuri. În Franța, pe lângă scăderea numărului de femei care aleg să facă topless la plajă, a apărut și o mișcare adiacentă – #BalanceTonPorc – în care femeile erau încurajate să își spună poveștile de hărțuire sexuală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter