Sănătatea ta: Cum recunoşti berea cu aditivi?

De Lumea Femeilor, pe

După consistenţa spumei, după culoare, după modul de ambalare şi după multe alte detalii pe care le găseşti aici
Berea este o băutură slab alcoolizată, naturală, obţinută din malţ, hamei, apă şi drojdie de fermentaţie. Calitatea ingredientelor influenţează calitatea berii. Malţul contribuie la culoarea berii, hameiul conferă aromă şi gust amărui, îmbunătăţind capacitatea de spumare şi conservabilitatea, iar apa trebuie să aibă o duritate redusă şi să nu fie poluată.

“Semnalmentele“

În ultima perioadă de timp, pe piaţa berii din România se comercializează berea cu aditivi, sortiment ce are în compoziţie acid malic, caramel amoniacal şi diverse arome.
„Acest sortiment induce în eroare consumatorii, deoarece în conştiinţa lor berea este un produs 100% natural, iar astfel de sortimente ar trebuie să fie denumite «băuturi slab alcoolizate tip bere». Iar unii producători din Romania încalcă legislaţia referitoare la etichetare prin menţionarea pe cutie a caramelului şi nu a ingredientului folosit, în speţă caramel amoniacal, fapt ce prezintă mari confuzii”, declară Costel Stanciu, Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Dacă este prea brună…

… conţine E 150c, caramel amoniacal, colorant maro artificial, pe bază vegetală, obţinut din combinaţii de zaharuri, cu ajutorul amoniacului. Se poate obţine şi din porumb sau sfeclă modificate genetic. Testate pe animale, produsele cu E150c au generat spasme şi au redus numărul de limfocite. Consumul frecvent nu este recomandat.

Dacă e prea acidulată…

… conţine E296, acid malic, acidifiant artificial sau natural care există în celulele vii. Se obţine din organisme modificate genetic. Poate provoca tulburări de metabolism.

Detalii mici, efecte periculoase

► Berea cu prea multă spumă: Temperatura berii este prea ridicată, presiunea la fel, iar butoiul a fost agitat.
►Berea cu puţin dioxid de carbon: Temperatura e prea joasă, presiunea prea mică, paharul are urme de detergenţi sau agenţi de limpezire.

AMBALAJUL

Recomandabilă este capsula cu coroană metalică cu plută având la interfaţa dintre plută şi bere o foiţă de aluminiu. Astăzi, pluta este înlocuită cu plastic. Dopurile din plastic sunt inferioare capsulelor metalice.
Sticla este mai bună decât PET-ul. S-au inventat materiale plastice cu proprietăţi de barieră foarte bune, dar mai bună este sticla (închisă la culoare). Protecţia pe care o oferă scade de la maro, verde, la alb.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter