Sănătate şi relaxare: Ce minuni pot face Spa-urile din Thailanda?

De Unica.ro, pe

Brad Florescu: “ Eram convins că cei care lucrează pentru spa-uri luxoase au un mare băţ înfitp în fund. Dar Silavadee din Thailanda este locul unde m-am simţit în largul meu.”
Ce găseşti când intri într-un spa? O mie de zâmbete, atingeri de rouă şi petale de flori care te întâmpină la uşă, dar şi ideea că vei pleca de acolo ca şi cum ai fi renăscut. Cel puţin asta îţi doreşti, nu-i aşa? Ţi se pune la picioare un bazar de tratamente şi tehnici de masaj care mai de care mai atrăgătoaare…
Dar ce ai putea găsi într-un spa din Thailanda? Cel mai potrivit e să ne povestească despre asta un om care a fost acolo şi a gustat din „combinaţiile de thai massage” sau „Shirodara” cu ulei de susan şi limeta, fructul acela citric care seamănă cu o lâmie, mică, rotundă, cu miez foarte parfumat, cu proprietăţi nebănuite.

Brad Florescu este omul provocator la vacanţele în Thailanda. Un globe-trotter ce a preferat să plece în locuri mult mai pure decât să rămână într-un Bucureşti prăbuşit de poluare.

Cu gândul optimist că voi ajunge şi eu cândva să mă răsfăţ la un spa thailandez, ascult cu mare interes poveştile lui Brad Florescu despre aceste locuri în care trupul poate fi epurat de relele acumulate de-a lungul unui an, iar mintea golită de gânduri negre.

„Silavadee e primul loc unde m-am simţit în largul meu. Până să ajung aici eram convins că cei care lucrează în resorturi luxoase ca acestea au un mare băţ înfipt în fund. Prima dată m-am oprit la Pool Vila, o piscină minunată cu vedere la mare, unde mai găseşti două dormitoare cu tot cu băi. Intimitate deplină! Cei mai mulţi turişti vin aici în luna de miere. Eu îi numesc honeymoonieri, iar dacă vreţi să vă uimesc, vă spun că sunt unele cupluri care nu ies din cameră pe toată perioada sejurului. Nu îi vezi decât la check-in şi check-out. Poţi avea parte de Asia Pacific Journey, o combinaţie de thai massage, hot stone massaje sau Shirodara, iar timp de două ore vei fi răsfăţat cu uleiuri de susan şi limetă. Vei fi tratat de insomnie sau de alte afecţiuni, astfel încât să devii o făptură cu totul nouă.”

Am avut curiozitatea să aflu care este cel mai popular tratament spa din resortul Silavadee, iar Brad Florescu m-a surprins cu Indian Head & Hair, adică un tratament pentru păr şi relaxare a zonei capului. „Masajul se realizează cu uleiul de limetă, după care se aplică o mască hidratantă special creată pentru părul cu fir uscat de soare.” Evident, nu lipseşte nici masajul capilar care te va face să te simţi fooooooarte bine.

Un alt spa thailandez unde ai drept tovarăşi „energia şi inspiraţia din natură”, fâlfâitul aripilor de fluturi” sau „ minunile care emană din energia plantelor” este Eranda Herbal Spa. Amenajată într-o junglă, desluşeşti greu dacă este un centru spa sau un parc natural.

„Terapeuţii de aici închid ochii timp de două sau trei minute înainte de a începe să îşi facă treaba. E musai să intre în starea de a face bine. Sunt antrenaţi la Wat Po Thai Traditional Medical School de către călugării budişti. Ei învaţă să maseze nu numai trupul, ci şi sufletul. Nu vor antrena numai muşchii, ci şi energiile interioare. Ştiu să facă bine numai printr-o simplă atingere.  Tratamentele se fac cu ajutorul plantelor şi a ingredientelor naturale. Menta, bergamota, busuiocul, măştile cu ananas şi iaurt, precum şi fructele tropicale sunt cele mai întrebuinţate de terapeuţi în echilibrarea nivelului ph-ului sau pentru body-scrub. Pentru detoxifiere sunt folosite boabele de cafea, iar seminţele de susan pentru curăţarea în profunzime. O mască foarte eficientă este cea cu pulbere de aur, inspirată din povestea reginei Cleopatra.”

Citeşte despre Thailanda ecologică în povestirile lui Brad Florescu pe www.ecotrend.ro.
Foto: tedoo.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter