Sănătate la domiciliu: Casele din lemn, frumoase şi sănătoase

De Unica.ro, pe

O casă din lemn este ecologică şi mai ieftină decât una din BCA, cărămidă sau beton, cu între 30 şi 40%.
Un alt mare avantaj este faptul că lemnul, atunci când este folosit şi la decorarea faţadei, conferă un aer cald, primitor locuinţei, integrând-o foarte uşor în mediul exterior.

Sunt cele mai sănătoase! Nu o spun doar constructorii, ci şi specialiştii internaţionali care au realizat topul celor mai sănătoase case din lume. Din 15 case nominalizate de Planet Green’s în emisiunea World’s Greenest Homes drept cele mai ecologice clădiri din lume, 12 sunt construite din lemn.

Cu o casă din lemn nici de cutremur nu trebuie să vă fie frică. Casele din lemn sunt uşoare şi flexibile, astfel încât în caz de cutremur rămân în picioare.
De asemenea, sistemele folosite acum pentru construirea caselor din lemn elimină pierderile de căldură, asigurând o bună izolare termică. Astfel, vara este mai răcoare şi aer mai curat într-o casă din lemn, iar iarna mai cald şi mai puţină umezeală, decât într-o casă obişnuită sau un apartament de bloc.

Există mai multe „reţete” verificate în timp
Casele româneşti tradiţionale, din zonele montane au fost construite din bârne şi au durat sute de ani.
Americanii şi canadienii au transformat construirea caselor din lemn tip „sandwich” în industrie, construind circa un milion de locuinţe pe an. Ei au patentat sistemul prefabricat, importat şi la noi de către câţiva producători locali.
Datorită acestui mod de a construi casele, în fabrică, se reduc mult costurile de construcţie şi timpul de execuţie. De aceea, o casă din lemn poate fi gata şi într-o săptămână sau două de la turnarea fundaţiei şi până la stadiul final, un alt mare avantaj pentru acest sistem constructiv.

În ultimii 10 ani s-au construit şi în România mai multe case din lemn, aşa că există deja un istoric al fiecărei firme care face case din lemn.

Pont! Nu alegeţi o casă din lemn doar după proiect, ci şi după experienţa constructorului!
Fiecare constructor român serios are un portofoliu de case realizate, aşa că le puteţi cere să vedeţi o astfel de casă, pentru a verifica modul în care aceasta a rezistat în timp.

Cele mai ieftine locuinţe din lemn sunt cele construite de un constructor român în judeţul Prahova şi costă 5.500 euro+TVA.

Citeste despre casele din lemn de langa Bucuresti pe www.ecotrend.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter