Reţete: 5 gustări ciudate din lume

De Diana Zagrean, pe

De la rechin fermentat şi ouă de furnică, la ciocolată cu usturoi, cele mai bizare gustări pentru bere, seri răcoroase cu prietenii şi picnicuri în parc sunt fie gustoase, fie scârboase. Iată 5 gustări ciudate din lume.
Greieri pe băţ
Reţete: 5 gustări ciudate din lume

Se găsesc la tarabe peste tot în beijing sau Bangkok, alături de alte delicatese ieftine şi crocante, cum ar fi şoareci prăjiţi, bucăţi de şarpe la rotisor sau pui de rândunică. Iam, iam?
Hakari – rechin fermentat
Reţete: 5 gustări ciudate din lume

Islandezii nu au doar nume ciudate de vulcani, ci şi gustări din peşte de-a dreptul bizare. Hakari vine în două variante: gumat şi roşu, de pe burta rechinilor, sau alb şi moale, de pe restul corpului. Bucăţile de carne de rechin sunt lăsate la macerat până la cinci luni, după care se usucă în plin soare.
Kanikko – crabi glazuraţi
Reţete: 5 gustări ciudate din lume

Foarte populari în ţările din sudul şi sud-estul Asiei, crabii cu glazură oferă un amestec de gusturi inedit. Glazura este puţin picantă şi dulce în acelaşi timp, iar aroma asemănătoare cu cea de peşte nu este pentru oricine. Sunt serviţi la bere sau ca desert pentru copii, în loc de ciocolată.
Usturoi confiat în ciocolată
Reţete: 5 gustări ciudate din lume

Compania japoneză care produce această gustare ciudată se laudă că delicatesa lor creşte aportul energetic şi rata metabolismului, dacă este consumată timp de câteva luni.
Escamoles – ouă de furnică
Reţete: 5 gustări ciudate din lume

Ouăle de furnică neagră trebuie colectate direct din cuiburi, exact înainte de eclozare. Aceste furnici trăiesc în Mexic, pe rădăcinile plantei de agave, din care se extrage deliciosul sirop folosit în bucătăria raw. Gustul preparatului din ouă de furnică seamănă cu cel al porumbului, de aceea sunt adesea folosite ca ingredient de bază în celebrele tacos mexicane.
Foto: Thinkstockphotos, Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter