Totul despre Regina Beatrix şi prinţul Willem-Alexander

De Viva.ro, pe

După mai bine de 120 de ani, olandezii se pregătesc să aibă din nou un rege! Regina Beatrix abdică astăzi, 30 aprilie, în favoarea fiului ei, Willem-Alexander, spunând că vrea să lase locul unei generaţii mai tinere.
La vremuri noi, monarhi noi

De mai bine de 100 de ani, monarhia olandeză s-a aflat în mâinile femeilor. Reginele Wilhelmina, Juliana şi Beatrix au fost în fruntea unei naţiuni care le-a iubit în mare parte şi le-a considerat buni şefi de stat. Regina Beatrix este al şaselea monarh al Casei de Orania (care conduce Tările de Jos din secolul al XIXlea) şi a fost încoronată în 1980, după ce mama ei, Juliana, a abdicat. Aşadar, pentru olandezi vestea că Beatrix se retrage pentru a-i lăsa tronul fiului ei cel mare nu a fost o surpriză neaşteptată.
Amuzant a fost, însă, că presa internaţională s-a întrebat dacă acelaşi lucru îl va face şi cea mai celebră regină din lume, Elisabeta a II-a, pentru a-i da şi lui Charles şansa de a fi monarh. Se pare însă că pentru Majestatea Sa, a fi regină e un job pe viaţă, aşa că e puţin probabil ca Charles să aibă norocul lui Willem-Alexander. Cu ocazia schimbării monarhului, e posibil ca în Olanda să revină în discuţie costurile foarte mari ale menţinerii casei regale. Aşa că încoronarea nu va impresiona prin opulenţă sau strălucire.
Momentul va fi istoric, dar ceremonia… simplă.
Vezi continuarea pe viva.ro. CLICK AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter