Experiment într-un club din Olanda: 1.300 de oameni au petrecut fără mască și fără distanțare

De Unica.ro, pe
Cercetătorii din Olanda au realizat un experiment într-un club, în care au încurajat 1.300 de oameni să danseze și să cânte fără mască.

Experimentul s-a desfășurat în data de 6 martie. Biletele de 1.350 de euro s-au vândut în numai 20 de minute. Participanții au fost nevoiți să prezinte un test negativ COVID-19 cu 48 de ore înainte de petrecere, urmân să fie supuși unui alt test la cinci zile după petrecere, după cum arată The Guardian, citat de HotNews.

Petrecerea a durat patru ore și s-a desfășurat în clubul The Ziggo Dome, din Amsterdam, care are o capacitate de 17.000 de locuri. Scopul a fost testarea riscurilor la care ar fi supuși oamenii dacă s-ar ridica restricțiile impuse de pandemie.

Participanții au fost monitorizați tot timpul, fiind împărțiți în mai multe categorii, de câte 250 de persoane, după cum arată Libertatea:

  • categoria persoanelor care purtau mască tot timpul și aveau voie să se așeze oriunde, cu condiția de a nu fi într-un grup mai mare de trei persoane pe mtru pătrat
  • categoria persoanelor care purtau mască tot timpul și respectau distanța de 1,5 metri
  • categoria persoanelor care purtau mască numai atunci când se mișcau, având locuri ptrestabilite
  • categoria persoanelor care purtau mască atunci când se mișcau și puteau să se așeze oriunde
  • categoria persoanelor care nu purtau mască deloc și aveau voie să stea și să meargă oriunde doreau

Cei din ultima categorie au fost încurajați să bea, să danseze, să strige și să cânte.

În Olanda, toate barurile și restaurantele din țară sunt închise de la jumătatea lunii octombrie a anului trecut. Totodată, în ultimele șase săptămâni au existat interdicții de circulație pe timpul nopții, între orele 21:00 și 04:30.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter