Atenționare ANM! Mesaj de vreme severă

De Oana Dinu, pe
ANM a emis o serie de avertizări privind condițiile meteo severe din aceste zile. Ce zone ale țării vor fi afectate. 

ANM estimează că în aproape toată țara vremea va fi rece, iar local se vor înregistra intensificări ale vântului. Și pentru București există o prognoză meteo specială.

În sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei și local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general, de 55….60 km/h.

       Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse, se vor semnala temporar și în centrul și estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45…50 km/h.

Prognoza meteo ANM 24, 25 februarie 2019 pentru toată țara

În Maramureș, cerul va fi variabil și se vor înregistra maxime ce pot atinge valori sub pragul de îngheț. Noaptea, temperaturile ar putea scădea sub -10 grade Celsius. De luni, 25 februarie, vremea se va schimba și maximele vor crește până la 2 – 6 grade. Minimele vor urca și ele până spre -7/-1 grad.

În Crișana, vreme este destul de rece, cu maxime ce variază în jurul valorilor de -3/-1 grad. Minimele sunt și ele extrem de scăzute, de -13/-12 grade Celsius. De săptămâna viitoare, se va mai încălzi, iar temperaturile vor crește câteva grade, astfel că maximele vor atinge 2 – 8 grade, iar minimele -7/2 grade.

În Banat, condițiile de ninsoare vor dispărea începând de duminică, 24 februarie, iar vremea se va redresa. Maximele vor ajune luni la valori pozitive de 4 – 8 grade Celsius, iar minimele vor urca de la -12/-5 grade la -7/-1 grad.

În Transilvania, vremea se va încălzi începând de luni, dar minimele ar putea rămâne în continuare extrem de scăzute, sub pragul de ger, -12/-1 grad. Maximele vor ajunge în jurul valorilor de -2/7 grade Celsius.

În Oltenia, după un weekend geros, cu minime de până la -15 grade și ninsoare, există șanse ca vremea să prezinte îmbunătățiri începând de luni. Maximele vor ajunge la valori de 2 – 7 grade, iar minimele vor atinge -8/-1 grad.

În Muntenia, vremea va intra într-un proces de încălzire începând de duminică, 24 februarie, când maximele vor trece de pragul de 0 grade. Luni se vor înregistra temperaturi diurne de 4 – 8 grade Celsius și minime de -5/-1 grad.

În Dobrogea, doar sâmbătă există condiții de ninsoare și avertizări privind intensificări ale vântului, mai ales în zona de litoral și în Delta Dunării, unde va sufla în rafale de 65….70 km/h. De duminică, ANM estimează că temperaturile vor prezenta o ușoară creștere în această zonă. Luni, se vor înregistra valori termice diurne de 3 – 6 grade Celsius și nocturne de -3/2 grade.

Și în Moldova, conform prognozei meteo, vremea va fi mai frumoasă începând de duminică, când maximele vor varia între 0 și 5 grade, iar minimele între -7 și -3 grade. Luni, valorile termice vor urca și mai mult, până la 5 – 10 grade Celsius, dar vor exista condiții de precipitații sub formă de ploaie și cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Minimele se vor stabili în jurul valorilor de -2/2 grade.

Prognoza meteo ANM 24, 25 februarie 2019 pentru București

Vremea în București va fi deosebit de rece în acest weekend, cu ușoare intensificări ale vântului ce va atinge viteze de 45 hm/h, amplificând senzația de rece. Cerul va fi variabil, temperatura maximă va fi de -1/1 grad, iar cea minimă va fi de -8/-7 grade.

Luni, vremea va fi mai bună, cu cer senin sau parțial noros. Se va înregistra o medie a valorilor termice diurne de 4 grade Celsius. Minima va coborî până spre -6/-1 grad.

Prognoza meteo ANM 24, 25 februarie 2019 la munte

La munte, weekendul aduce vreme deosebit de rece pentru această perioadă, cu cer noros și condiții de ninsoare. Vântul va sufla tare în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, unde se vor mai atinge 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată. În Suceava și Neamț, Argeș și Dâmbovița, la peste 1800 de metri vor exista intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 90…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Local se vor semnala ceață și depuneri de chiciură. De luni, vremea se va schimba și aici. Cerul va fi parțial noros și se va observa o creștere ușoară a temperaturilor. Maximele se vor înregistra în jurul valorilor de -6/-2 grade Celsius, iar minimele între -15/-11 grade.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter