Prognoza meteo ANM. Vremea se va răci

De Oana Dinu, pe
După o zi de luni cu temperaturi extrem de ridicate, valorile termice vor mai scădea începând de marți. În unele zone apar și condiții de ploaie, conform prognozei meteo emisă de ANM.

Săptămâna a debutat cu vreme deosebit de caldă pentru acestă perioadă, dar de marți valorile termice vor înregistra o ușoară scădere și în unele regiuni există probabilitatea să apară și precipitații sub formă de ploaie, conform ANM.

Prognoza meteo ANM. Vremea în țară

În Banat, cerul va fi variabil și se semnalează condiții de ploi slabe. Maxima se va încadra între 10 – 15 grade și până în 24 martie va rămâne ușor mai ridicată decât normalul acestei perioade. Minima va coborî până spre 0/4 grade Celsius.

În Crișana, maxima se va înregistra în jurul valorilor de 8 – 13 grade Celsius. Cerul va fi variabil și temporar se vor semnala condiții de ploi slabe. Minima va scădea până spre 2 – 6 grade.

În Transilvania, temporar se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie. Maxima zilei de marți se va încadra între 10 și 16 grade, temperaturile fiind ușor mai ridicate decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Pe parcursul nopții, valorile termice vor varia între 1 și 5 grade.

În Maramureș, conform prognozei meteo emisă de ANM, vremea va fi în general închisă și există probabilitatea de ploi slabe, temporare. Pe timp de zi se vor înregistra temperaturi de până la 12 grade Celsius, iar noaptea acestea vor scădea până la 1 -3 grade.

În Moldova, deși media temperaturilor diurne este în ușoară scădere, aceasta se va menține peste normalul perioadei. Marți, maxima se va încadra între 8 și 17 grade Celsius, iar minima între 2 – 6 grade. Și aici cerul va fi acoperit de nori și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie.

În Dobrogea vremea va fi frumoasă, predominant însorită. Maxima se va încadra între 10 și 18 grade Celsius, iar minima între 4 și 7 grade. După ziua de marți și în această zonă vremea va intra într-un proces de ușoară răcire.

În Muntenia, cerul va fi variabil și se vor semnala condiții de ploi slabe, dar maxima ar putea ajunge până la 21 de grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până la 4 – 8 grade.

Și Oltenia cerul va fi predominant înnorat, cu probabilitatea apariției precipitațiilor sub formă de ploaie. Maxima zilei se va încadra între 15 și 20 de grade, iar minima va coborî până la 3 – 8 grade.

Cum va fi vremea în București

În București, ziua de marți vine cu un cer parțial noros și o medie a temperaturii maxime de 15 grade Celsius. Pe parcursul nopții, valorile termice vor coborî până spre 8 grade. De miercuri, și în această zonă vremea va suferi o ușoară răcire.

Prognoza meteo ANM. Vremea la munte

La munte, maximele termice vor scădea ușor, însă media lor se va menține destul de ridicată pentru această regiune, fiind de 3 – 5
grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între -6 și 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații mixte, la nivel local.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter