Prognoza meteo ANM. Vremea pentru miercuri, 24 aprilie 2019

De Oana Dinu, pe

Prognoza meteo ANM aduce vești ceva mai bune pentru ziua de miercuri. Precipitațiile vor cădea doar izolat și se va încălzi în aproape toată țara. 

Miercuri, temperaturile se vor apropia de mediile climatologice normale pentru această perioadă, în special în vestul, sud-vestul, nord-vestul și centrul țării. Precipitațiile își vor face apariția doar izolat, mai ales în nord-vestul și nordul teritoriului, precum și în zonele de munte. Maximele vor ajunge chiar și la 23 de grade în partea de vest, potrivit ANM.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, mai ales în sudul Banatului și pe crestele montane ale munților Banatului și Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70 – 75 km/h.

Prognoza meteo ANM. Vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil și se vor înregistra 19 – 22 de grade pe timp de zi. Noaptea, valorile termic vor scădea până la 4 – 8 grade Celsius.

În Crișana, cerul va fi acoperit de nori și maxima va avea valori cuprinse între 17 și 23 de grade. Regimul termic nocturn se va încadra între 4 și 12 grade.

În Banat, vremea va fi în general senină, cu unele înnorări temporare. Se va înregistra o maximă de 19 – 23 de grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la 5 – 12 grade.

Cerul în Transilvania va fi mai mult senin și temperatura maximă se va înregistra în jurul valorilor de 15 – 23 de grade Celsius. Minima va coborî până la -1/9 grade.

În zona Olteniei, cerul va fi variabil, mai mult senin, și se va înregistra o maximă de 15 – 21 de grade Celsius. Valorile termice minime vor varia între 3 și 8 grade.

În Muntenia, cerul va fi mai mult senin, dar se vor înregistra și înnorări temporare. Maxima va ajunge la cel mult 20 de grade Celsius, iar minima va scădea până la 3 – 7 grade.

Condiții de ploaie în Dobrogea, conform prognozei meteo ANM. Cerul va fi mai mult noros și se va înregistra o maximă de 13 – 16 grade. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 5 – 9 grade.

Zona Moldovei va fi afectată marți de precipitații sub formă de ploaie, ce pot fi însoțite de descărcări electrice. Maxima se va încadra între 13 și 19 grade, iar minima între 3 și 6 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM. Vremea în București

În București, cerul va fi variabil, fără precipitații, dar cu unele intensificări ale vântului. Media temperaturii maxime se va încadra în jurul valorii de 18 grade, iar cea a minimei va coborî până spre 6 grade.

Prognoza meteo ANM. Vremea la munte

La munte, vremea va suferi o ușoară răcire. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii restrânse, mai ales în zona Carpaților Orientali și Meridionali, se vor înregistra precipitații mixte, predominant sub formă de precipitații la altitudini de până la 1600 de metri și sub formă de ninsoare la peste 2000 de metri. Vântul va sufla moderat și va avea unele intensificări temporare. Local se vor semnala fenomene de ceață și depunere de chiciură, pe zona de creastă. Maximele se vor încadra între 3 și 8 grade Celsius, iar minimele între -5/2 grade.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter