Prognoza meteo ANM. Vremea pentru marți, 23 aprilie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 23 aprilie 2019, 10:24
Prognoza meteo ANM vine cu vești proaste. Marți, 23 aprilie, vor predomina precipitațile, care în unele zone vor fi însoțite ți de descărcări electrice.

În această perioadă, vremea din țara noastră va fi afectată de avansul unor sisteme frontale, conform meteorologilor. Astfel că marți, va ploua în vestul, sud-vestul și parțial în centrul țării. De marți noaptem precipitațiile își vor face apariția și în restul teritoriului, potrivit ANM.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, mai ales în sudul Banatului și pe crestele montane ale munților Banatului și Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70 – 75 km/h. Maximele se vor încadra între 9 și 18 grade.

Prognoza meteo ANM. Vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil și se vor înregistra 17 – 20 de grade pe timp de zi. Noaptea, valorile termic vor scădea până la 3 – 7 grade Celsius.

În Crișana, cerul va fi acoperit de nori și se vor înregistra condiții de ploaie. Maxima va avea valori cuprinse între 10 și 19 grade. Regimul termic nocturn se va încadra între 5 și 8 grade.

În Banat, vremea va fi în general închisă și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. Se va înregistra o maximă de 12 – 15 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la 6 – 10 grade.

Cerul în Transilvania va fi variabil, mai mult noros și temperatura maximă se va înregistra în jurul valorilor de 13 – 21 de grade Celsius. Minima va coborî până la -1/8 grade. Și aici se așteaptă ploi.

În zona Olteniei, cerul va fi înnorat și sunt semnalate condiții de ploaie. Se va înregistra o maximă de 11 – 16 grade Celsius. Valorile termice minime vor varia între 4 și 9 grade.

În Muntenia, cerul va fi mai mult noros și se vor înregistra condiții de precipitații sub formă de ploaie. Maxima va ajunge la cel mult 17 grade Celsius, iar minima va scădea până la 3 – 7 grade.

Cer mai mult senin în Dobrogea, conform prognozei meteo ANM. Se va înregistra o maximă de 12 – 16 grade. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 5 – 8 grade.

În zona Moldovei va ieși soarele astăzi. Maxima se va încadra între 14 și 18 grade, iar minima între 3 și 6 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM. Vremea în București

În București, trecător vom avea parte de ploi slabe, iar vântul va avea unele intensificări. Media temperaturii maxime se va încadra în jurul valorilor de 15 – 16 grade, iar cea a minimei va coborî până spre 6 grade.

Prognoza meteo ANM. Vremea la munte

La munte, vremea va suferi o ușoară răcire. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii restrânse, mai ales în zona Carpaților Orientali și Meridionali, se vor înregistra precipitații mixte, predominant sub formă de precipitații la altitudini de până la 1600 de metri și sub formă de ninsoare la peste 2000 de metri. Vântul va sufla moderat și va avea unele intensificări temporare. Local se vor semnala fenomene de ceață și depunere de chiciură, pe zona de creastă. Maximele se vor încadra între 3 și 8 grade Celsius, iar minimele între -5/2 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter