Prognoza meteo ANM. Vremea pentru 21 martie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 20 martie 2019, 18:03
Vremea va fi predominant frumoasă în această perioadă, iar temperaturile se vor încadra în normalul acestei perioade. Cum arată prognoza meteo emisă de ANM pentru 21 martie 2019. 

La nivelul întregii țări, valorile termice vor fi cuprinse între 7 și 14 grade, iar pe fondul unei creșteri semnificative a presiunii atmosferice, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, doar în estul țării se vor semnala temporar ploi slabe. Dimineața și noaptea este posibil să fie condiții de ceață, izolat și brumă, în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab doar în partea de est și sud-est a țării, dar la cote destul de reduse, conform meteorologului ANM. Oana Păduraru.

Prognoza meteo ANM. Vremea în țară

În Banat, valorile termice vor crește din nou începând de joi, iar media va ajunge la 13 – 15 grade. Minimele vor avea valori medii de 0 – 2 grade. Cerul va fi mai mult senin în această zonă, fără șanse ridicate de precipitații.

În Crișana, media regională a maximelor va fi în jur de 9 – 15 grade, iar cerul se arată mai mult senin. Valorile termice nocturne vor scădea până spre -2/0 grade în data de 21 martie.

În Transilvania, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi ușor mai ridicate decât în zilele precedente. Maxima se va încadra între 7 și 14 grade, iar minima între -4 și 4 grade Celsius.

În Marmureș, cerul va fi variabil, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 12 grade. Minimele vor coborî până spre -2/4 grade.

În Moldova, maxima se va încadra în jurul valorilor de 10 – 14 grade, iar cerul va fi mai mult senin. Pe parcursul nopții, temperatura va scădea până la 1 – 5 grade.

Vremea în Dobrogea va fi de asemenea frumoasă, cu o medie a temperaturilor diurne de 10 – 14 grade. Valorile termice minime vor avea 4 – 7 grade Celsius.

În Muntenia, cerul va fi mai mult noros și sunt șanse să apară precipitații slabe sub formă de ploaie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 9 – 15 grade. Media minimelor va scădea până la 0 – 6 grade Celsius.

În Oltenia, cerul va fi variabil și există probabilitatea de ploi slabe. Maximele vor atinge valori de 8 – 13 grade, iar minimele de 0 -5 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM. Vremea la munte

După ce săptămâna a debutat cu valori maxime de 10 grade, vremea la munte se va răci, iar valorile maxime nu vor mai depăși -2/2 grade Celsius. Minimele vor fi și ele în scădere, astfel că vor ajunge până la -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații în această zonă.

Prognoza meteo ANM. Vremea în București

În București, ziua de joi vine cu valori apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, aproxiamativ 13 grade Celsius. Ploi slabe vor fi posibile doar trecător, în primele ore ale dimineții, când și vântul va sufla moderat. Apoi vreme se va încălzi și va deveni predominant frumoasă, se arată în prognoza meteo emisă de ANM.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter