Prognoza meteo ANM. Vremea pentru 20 martie 2019

De Oana Dinu, pe
Vremea a intrat într-un proces de ușoară răcire, dar rămâne frumoasă, cu valori apropiate de normalul acestei perioade. Cum arată prognoza meteo emisă de ANM.

Temperaturile vor fi mai coborâte față de ziua precedentă, însă vremea va rămâne caldă. Maximele se vor situa între 7 și 15 grade Celsius, iar minimele între -5 și 7 grade, conform ANM.

Prognoza meteo ANM. Vremea în țară

În Banat, vremea va fi frumoasă și cerul senin pe tot parcursul zilei. Maxima se va încadra între 9 – 12 grade și până în 24 martie va rămâne ușor mai ridicată decât normalul acestei perioade. Minima va coborî până spre -1/5 grade Celsius.

În Crișana, maxima se va înregistra în jurul valorilor de 9 – 12 grade Celsius, iar cerul va fi senin. Minima va scădea până spre -1/3 grade.

În Transilvania, temporar se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie. Maxima zilei de miercuri se va încadra între 7 și 13 grade, temperaturile fiind ușor mai ridicate decât în mod normal în ultima decadă a lunii martie. Pe parcursul nopții, valorile termice vor varia între -5 și 2 grade.

În Maramureș, conform prognozei meteo emisă de ANM, cerul va fi în general senin. Pe timp de zi se vor înregistra temperaturi de până la 10 – 12 grade Celsius, iar noaptea acestea vor scădea până la -4/-1 grad.

În Moldova, deși media temperaturilor diurne este în ușoară scădere, aceasta se va menține peste normalul perioadei. Miercuri, maxima se va încadra între 7 și 13 grade Celsius, iar minima între -3/3 grade. Și aici cerul va fi mai mult senin pe tot parcursul zilei.

În Dobrogea, cerul va fi mai mult noros și se semnalează condiții de precipitații sub formă de ploaie, ce vor cădea temporar. Maxima se va încadra între 10 și 14 grade Celsius, iar minima între 4 și 7 grade.

În Muntenia, cerul va fi în general noros și se vor semnala condiții de ploi slabe, dar maxima ar putea ajunge până la 15 de grade Celsius. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până la 1 – 7 grade.

Și în Oltenia cerul va fi predominant înnorat, cu probabilitatea apariției temporară a precipitațiilor sub formă de ploaie. Maxima zilei se va încadra între 10 și 15 de grade, iar minima va coborî până la 3 – 7 grade.

Vremea în București pentru 20 martie 2019

În București, cerul va fi mai mult noros și media temperaturilor maxime se va încadra în jurul valorii de 13 grade Celsius. Dimineața și seara maxima va avea valori de 9 – 12 grade, iar pe parcursul nopții temperatura va scădea până la 8 grade.

Prognoza meteo ANM. Vremea la munte

La munte, vremea s-a răcit semnificativ în aceste zile și va rămâne așa inclusiv în data de 20 martie. Valori medii ale temperaturilor maxime vor atinge valori de de 0 grade. De joi și până la finalul lunii acestea se vor încadra în arealul -2…2 grade. Minimele vor scădea brusc până la -6 grade, iar din 21 martie  vor coborî ușor spre valori de -8 grade. Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în intervalele 20 – 21
martie și 24 – 31 martie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter